Sahelin ja Afrikan sarven ruokakriisit hitaasti helpottumassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sahelin ja Afrikan sarven ruokakriisit hitaasti helpottumassa

Muun muassa World Visionin humanitaariset operaatiot ovat muuttuneet vähitellen pitkäkestoisiksi kehitysohjelmiksi.

Afrikan sarven ja Sahelin alueen vuosina 2011-2012 alkaneet ruokakriisit ovat hiljalleen helpottumassa, arvioi alueella toimiva kehitysjärjestö World Vision. Alueelle syntyi vuonna 2011 pahin nälänhätä 60 vuoteen jatkuvan kuivuuden, ruoan hinnan nousun ja paikallisten konfliktien lietosomana.

Kriisien myötä noin 13 miljoona ihmistä Afrikan sarvessa ja 15 miljoonaa Sahelin alueella on tarvinnut humanitaarista apua. Erityisesti äidit ja pienet lapset kärsivät aliravitsemuksesta. YK arvioi alkuvuodesta, että esimerkiksi Sahel tarvitsee tänä vuonna jopa enemmän apua kuin edellisvuonna.

Muun muassa World Vision käynnisti vuonna 2011 Afrikan sarven katastrofiavun, jonka ansiosta yli 2,4 miljoonaa ihmistä on saanut apua. Apu on sisältänyt ruokaa, vesipisteiden ja suojien rakentamista sekä maanviljelyksen kehittämistä.

Vaikka operaatio on päättynyt, järjestö jatkaa paikallisten auttamista pitkäkestoisilla kehitysohjelmilla. Alueen ihmiset pystyvät nyt varautumaan paremmin seuraavaan kuivuuskauteen. Edistyksestä huolimatta, apua tarvitaan edelleen.

Kansainvälinen yhteisö onnistui toimittamaan Saheliin katastrofiapua nopeammin kuin Afrikan sarveen. World Visionin katastrofityö jatkuu alueella edelleen. Myös pitkäkestoisempaa työtä on tehty esimerkiksi Malissa ja Nigeriassa, joissa viemäröintiä ja ihmisten hygieniatietoutta on kehitetty.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia