Raskaan teollisuuden vihertyminen toisi biljoonasäästöt | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Raskaan teollisuuden vihertyminen toisi biljoonasäästöt

Kestävyydestä on tultava osa liiketoimintaa, sanoo Maailman talousfoorumi WEF.

Matalahiiliseen talouteen siirtyminen voisi säästää raskaalta teollisuudelta valtavat kustannukset, joita energia- ja resurssipula muuten aiheuttavat, arvioidaan Maailman talousfoorumi WEF:n julkaisemassa raportissa.

Raportin kirjoittajien mukaan investoinnit hiili-, teräs- ja rautasektorien kestävään ja tehokkaampaan kehitykseen maailman suurimmissa talouksissa voi johtaa jopa noin kahden biljoonan dollarin taloudellisiin hyötyihin. Samalla yritysten olisi helpompi varautua pahenevaan materiaalipulaan.

Raportissa muistutetaan, että luonnonvarojen ehtyminen on pitkällä aikavälillä riski talouden vakaudelle. Koska raaka-aineiden kysynnän oletetaan kasvavan lähitulevaisuudessa, WEF:n mukaan järkevä bisnesstrategia edellyttää, että yritykset panostavat tehokkaampiin tuotantomenetelmiin parempien katteiden saavuttamiseksi.

Kestävyysagenda ei olekaan enää abstrakti käsite, vaan sillä on tärkeä taloudellinen arvo, toteaa Maailman talousfoorumin kuluttajasektorin johtaja Sarita Nayyar.

Raportti suosittelee yritysjohtajia kehittämään aktiivisesti kestäviä bisnesmalleja sekä edistämään tehokkaampaa ympäristöpolitiikkaa ja -sääntelyä. Raportista on tarkoitus keskustella Maailman talousfoorumin kokouksessa Sveitsin Davosissa ensi viikolla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia