Raportti: Maailmassa 72 miljoonaa pakkomuuttajaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Raportti: Maailmassa 72 miljoonaa pakkomuuttajaa

Punaisen Ristin mukaan valtiot ovat laiskistuneet kotimaastaan pakon vuoksi muuttaneiden syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Maailmassa on 72 miljoonaa pakon takia uuteen maahan muuttanutta ihmistä eli joka sadas ihminen on pakkomuuttaja, kerrotaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun raportissa.

Ihmisten pakkomuuttaminen on lisääntynyt dramaattisesti viime vuosien aikana, järjestöt sanovat. Uusille alueille ihmisiä ajavat konfliktit, väkivalta, katastrofit ja poliittiset levottomuudet. Isolle osalle pakkomuuttajista tilanne jatkuu useita vuosia, tai jopa vuosikymmeniä, raportissa todetaan.

Poliittikkojen ja kansalaisten auttamishalut pakkomuuttaneita kohtaan ovat raportin mukaan vähentyneet viime vuosina. Pakkomuuttajat ajatuvatkin usein yhteiskunnan ulkopuolelle, ilman minkäänlaista humanitaarista tukea.

"Useat valtiot näyttävät hyväksyneen, että syrjääntyneiden siirtolaisten kärsimys on valitettava hinta, joka on maksettava vaikeiden poliittisten ratkaisujen välttämiseksi", Punainen Risti sanoo.

Raportti korostaa, että hallitusten pitäisi kehittää lakeja, jotka tunnustavat siirtolaisten oikeudet ja auttavat heitä sopeutumaan uuteen yhteisöön.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia