Putinilta vaaditaan uudistuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Putinilta vaaditaan uudistuksia

Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla on 100 päivää aikaa toteuttaa lupaamansa uudistukset, sanoo Human Rights Watch.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin on aloitettava lupaamansa uudistukset kautensa ensimmäisten sadan päivän aikana, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW).

Putin lupasi liittolaisineen joulukuussa 2011 parlamenttivaalien jälkeisten rajujen mielenosoitusten yhteydessä, että maassa tullaan toteuttamaan poliittisia ja taloudellisia uudistuksia.

HRW:n mukaan joitakin uudistuksia on toteutettu, mutta se ei vielä riitä. Vaikka protestit on sallittu, joulukuun parlamenttivaaleista alkaen viranomaiset ovat häirinneet kriitikkoja ja tunnistamattomat ihmiset ovat hyökänneet aktivisteja vastaan väkivaltaisestikin. Putin itse on vihjaillut, että länsimaat sponsoroivat Venäjän kansalaisjärjestöjä.

Venäjä ansaitsee paremman kansalaisjärjestöjen toimintaympäristön, HRW sanoo. Järjestön mukaan hallituksen pitäisi asettaa vastuuseen ne, jotka ovat vastuussa hyökkäyksistä ihmisoikeuspuolustajia vastaan ja vaalia Venäjän oikeuslaitoksen riippumattomuutta.

Putin voitti 4. maaliskuuta käytyjen presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen. Tarkkailijoiden mukaan vaaleissa esiintyi vilppiä. Vaalien jälkeen Venäjällä on osoitettu mieltä Putinia vastaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia