Puolueilta vaaditaan suunnanmuutosta ympäristönsuojeluun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Puolueilta vaaditaan suunnanmuutosta ympäristönsuojeluun

Suomalaiset luonnonsuojelujärjestöt ovat tiivistäneet hallitusohjelmaehdotuksensa viiteen teesiin, jotka koskevat ilmastonmuutosta, luonnon rikkauden suojelua, kohtuutalouteen siirtymistä, Itämeren

Suomalaiset luonnonsuojelujärjestöt ovat tiivistäneet hallitusohjelmaehdotuksensa viiteen teesiin, jotka koskevat ilmastonmuutosta, luonnon rikkauden suojelua, kohtuutalouteen siirtymistä, Itämeren ja sisävesien suojelua ja ympäristöhallinnon vahvistamista.

Järjestöjen mukaan Suomesta olisi luotava hiilineutraali yhteiskunta vuosisadan puoliväliin mennessä, samoin Suomen olisi myös oltava suunnannäyttäjä ympäristön ekologisia rajoja kunnioittavan talousmallin laatimisessa.

Järjestöt vaativat myös maatalouden ympäristötukien uudistamista siten, että lähtökohdaksi on otettava vesien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu ja muut niin sanotut julkishyödykkeet. Myöskin ympäristöministeriön asema alueellisen ympäristöhallinnon johtajana ja ohjaajana on palautettava ja alueellisen ympäristöhallinnon resursseja lisättävä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia