Pro-tukipiste aloittaa seksityötä tekevien miesten tukihankkeen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pro-tukipiste aloittaa seksityötä tekevien miesten tukihankkeen

Suomen miespuolisista seksityöläisistä tiedetään vähän ja heitä vähätellään, sanoo Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen.

Seksityöläisten oikeuksia Suomessa ajava Pro-tukipiste ry ryhtyy kehittämään seksialalla toimivien miesten tukipalveluita.

Järjestö on aloittanut RAY:n tuella kolmivuotisen hankkeen, jossa kartoitetaan seksityötä tekevien miesten palveluntarvetta, parannetaan palveluita sekä luodaan laajempaa kuvaa siitä, millainen seksityötä tekevien miesten asema on.

"Miehet ovat olleet seksityön kentässä ryhmä, jota ikään kuin ei ole olemassa tai jota vähätellään. Ne miehet, jotka ovat ottaneet meihin yhteyttä, sanovat, että se on raskas viesti ottaa vastaan", sanoo Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen.

Kauppisen mukaan näyttää siltä, että miehet kaipaavat tietoja samoista asioista kuin naisetkin: terveydestä, turvallisuudesta ja lainsäädännöstä.

"Varmasti erojakin on. Miehillä on esimerkiksi seksuaaliterveydessä omat erityisosa-alueet, joista täytyy pystyä antamaan neuvontaa", Kauppinen toteaa.

Miehiä on vaikeampi tavoittaa

Suomen miespuolisista seksityöläisistä tiedetään vähän, ja sama tilanne on Kauppisen mukaan myös muissa Euroopan maissa. Miehiin on vaikea saada kontaktia, sillä he käyttävät naisia vähemmän henkilökohtaisia tukipalveluita. Usein heidät tavoitetaan parhaiten netistä.

"Se tiedetään, että heitä on olemassa ja että perusrakenteet ovat samantyyppiset kuin naisilla. Kansallisuuksien kirjo on suuri, samoin liikkuvuus", Kauppinen kertoo.

Hänen mukaansa miesten asiakkaita ovat sekä miehet, naiset että pariskunnat. Määrästä ei ole olemassa tietoa, mutta Pro-tukipisteeseen yhteyttä ovat vuosien mittaan ottaneet kymmenet miehet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia