PR-yritykset kääntyivät ilmastonmuutoksen kieltäjiä vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

PR-yritykset kääntyivät ilmastonmuutoksen kieltäjiä vastaan

Osa PR-firmoista ei tee yhteistyötä ilmastonmuutoksen kieltäjien kanssa, millä voi olla vaikutusta muun muassa lobbauskampanjoihin.

Osa maailman suurimpiin PR-firmoihin kuuluvista yrityksistä on ilmoittanut, etteivät ne edusta asiakkaita, jotka kiistävät ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen, tai lähde mukaan kampanjoihin, joissa yritetään estää päästörajoitukset.

Taustalla ovat Guardian-lehden ja yhdysvaltalaisen Climate Investigations Centren (CIC) tekemät kyselyt, joissa kysyttiin 25 suurelta PR-yritykseltä niiden ilmastonmuutosnäkemyksistä. Vain kymmenen yritystä vastasi.

Osa yhtiöistä kuitenkin kertoi Guardianille, ettei tee yhteistyötä ilmastonmuutoksen kieltäjien kanssa. Yritysten joukkoon kuuluva muun muassa brittiläinen WPP ja amerikkalaiset Waggender Edstrom Worldwide sekä Finn Partners.

Guardianin ja CIC:n mukaan ilmoitukset ovat merkittäviä, sillä PR-firmoilla on viime vuosina ollut suuri rooli ilmastonmuutoskeskustelussa ja -kampanjoissa. Niillä voi olla vaikutusta esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman yrityksiin leikata voimaloiden päästöjä.

Moni PR-firma suhtautuu ilmastonmuutokseen kuitenkin mieluummin neutraalisti. Esimerkiksi maailman suurin itsenäisesti omistettu PR-firma Edelman vastasi kyselyyn, mutta sanoi Guardianille tekevänsä päätökset asiakkaista tapauskohtaisesti. Yhtiö lähetti tutkijoille aluksi vahingossa sähköpostin, jossa se kommentoi kyselyä sanoen "Meillä ei ole velvollisuutta vastata. Tälle tyypille on olemassa vain vääriä vastauksia."

Edelmanin asiakaslistalle kuuluu muun muassa American Petroleum Institute, joka vastustaa Obaman ilmastonmuutosohjelmaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia