Planilta hanke Beninin voodoo-tyttöjen auttamiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Planilta hanke Beninin voodoo-tyttöjen auttamiseksi

Beninissä erityisesti tyttöjen koulunkäynti katkeaa usein voodoo-opintoihin.

Kehitysyhteistyöjärjestö Plan on aloittanut Beninissä ohjelman, jonka tarkoituksena on lisätä vanhempien ja voodoopappien ja -papittarien tietoisuuutta lasten koulunkäynnin tärkeydestä. Järjestö neuvottelee muun muassa luostareiden pappien kanssa, jotta lapset pääsivät kouluun ja osallistuisivat vastineeksi voodoorituaaleihin lomien aikana, Plan kertoo.

Järjestön mukaan voodoota harjoittavat erityisesti tytöt ja naiset, joiden koulunkäynti katkeaa usein luostariopintojen alkaessa. Lapsia myös siepataan ja salakuljetetaan luostareihin, Plan kertoo.

Järjestö pyrkii hankkeessaan lisäämään pappien ja voodoopäälliköiden tietoisuutta lapsikaupasta ja väkivallasta. Plan on kouluttanut myös moottoripyörätakseja, jotta he osaisivat toimia nähdessään sieppausyrityksen.

Hankkeen uusin kokeilu on kerätä tekstiviestien avulla tietoa väkivallasta, sieppauksista ja lasten pitämisestä luostareissa.

Plan tekee alueella yhteistyötä lastensuojeluviranomaisten ja useiden ministeriöiden kanssa. Vaikka ohjelma on vasta alkanut, tulokset ovat olleet myönteisiä, järjestö sanoo.

Voodoo on Beninissä perinteinen uskonto, katolisuuden ja islamin ohella. Planin mukaan maan väestöstä 23 prosenttia eli noin miljoona ihmistä harjoittaa voodoota.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia