Plan ja Metso yhteistyöhön Intiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan ja Metso yhteistyöhön Intiassa

Kumppaneiden tavoitteena on parantaa Delhin koulujen vesi- ja sanitaatiotiloja.

(Kuva: SuSanA Secretariat / cc 2.0)

Kehitysyhteistyöjärjestö Plan ja teollisuusyhtiö Metso ovat aloittamassa kaksivuotista yhteishanketta Intian Delhin koulujen vesi- ja sanitaatiotilanteen parantamiseksi. Hankkeen tarkoituksena on edistää erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä, sanoo Plan.

Planin tekemän tutkimuksen mukaan intialaisten koulujen vesi- ja sanitaatiotilanne oli pahasti puutteellinen. Esimerkiksi osassa kyselyyn vastanneista kouluista ei ollut puhdasta juomavettä lainkaan.

Järjestö arvioi, että kunnolla lukittavien vessojen käyttömahdollisuus vähentää erityisesti teinityttöjen koulun keskeyttämismäärää. Esimerkiksi järjestöjen kuukautishygieniaa koskevassa yhteisjulkaisuoppaassa naisopetttajat ja oppilaat kokivat ongelmalliseksi kuukautisten aikana juuri kouluista puuttuvien turvallisten ja hygieenisten saniteettitilojen puuttumisen.

Hankkeen aikana kouluihin rakennetaan uusia saniteettitiloja, vanhoja tiloja kunnostetaan ja varmistetaan oppilaille ja henkilökunnalle puhtaan juomaveden saanti. Samalla oppilaille tiedotetaan hygienian tärkeydestä kampanjoiden avulla.

Projekti on osa Planin laajempaa vesihanketta Intiassa, mutta myös Metsolla on paikallisyhteisöjen hyvinvointia tukevia yhteiskuntavastuuprojekteja eri puolilla maailmaa, yhtiö sanoo.

"Meillä on erinomaisia kokemuksia vastaavasta hankkeesta Planin kanssa Kiinassa ja siksi osallistumme innolla myös tähän Intian hankkeeseen," sanoo Jukka Seppälä, Metson sidosryhmäsuhteista ja kauppapolitiikasta vastaava johtaja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia