Perinteisten medioiden laiskistuminen johtaa siihen, että somesta tulee sisältöjen lähde | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Perinteisten medioiden laiskistuminen johtaa siihen, että somesta tulee sisältöjen lähde

2020-luvulla perinteiset mediat ovat laiskistuneet ja siksi ne ruokkivat sosiaalisen median kohuja, uskoo Bonfire-fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

Mies istuu pöydän ääressä, pöydällä on design-lamppu.

Harri-Pekka Pietikäinen. Kuva: Jani Utriainen / Bonfire.

”Valtamediassa nostetaan esiin somekohuja ja voimistetaan niitä. Tällöin näistä keskusteluista tulee merkityksellisimpiä kuin ne oikeasti ovatkaan. Kun jostain asiasta uutisoidaan kohuna, ihmiset uskovat sen ja koko kehä ruokkii itse itseään”, Pietikäinen kuvailee sosiaalisen median voimaa.

Tässä keskustelussa pohditaan sananvapautta, sananvastuuta ja itsesensuuria 2020-luvun Suomessa. Miten sosiaalinen media vaikuttaa sananvastuuseen, entä mitkä ovat itsesensuurin seuraukset? Pelkäämmekö liikaa vihapuhetta? Pietikäinen kertoo myös omakohtaisen kokemuksensa siitä, millaista on joutua Twitter-kritisoinnin silmään.

Keskustelussa ovat mukana Turun ammattikorkeakoulun journalismiopiskelija, Bonfiren viestinnän suunnittelija Elina Olander sekä Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

Voit kuunnella haastattelun alla olevan soittimen kautta.

Ulkoministeriön tuettu Suomen kehitysyhteistyövaroin -logo.

Mitä mieltä jutusta?

Lisäsikö tämä juttu ymmärrystäsi sananvapaudesta ja demokratiasta?

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia