Pelastakaa Lapset toiveikas äärimmäisen köyhyyden loppumisesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapset toiveikas äärimmäisen köyhyyden loppumisesta

Äärimmäisen köyhyyden poistaminen on mahdollista, mutta se vaatii sitoutumista kunnianhimoisiin tavoitteisiin, sanoo Pelastakaa Lapset .

Äärimmäinen köyhyys on mahdollista poistaa maailmasta kokonaan seuraavan 20 vuoden kuluessa, sanoo Pelastakaa Lapset. Järjestö keskittyy tuoreessa raportissaan tavoitteisiin, jotka jatkaisivat pian päättyviä YK:n vuosituhattavoitteita.

YK:n jäsenvaltioiden hyväksymät vuosituhattavoitteiden tarkoituksena on ollut puolittaa köyhyys vuoteen 2015 mennessä. Pelastakaa Lasten mukaan seuraavan vuosikymmenen aikana on mahdollista saavuttaa tilanne, jossa äärimmäinen köyhyys poistetaan lopullisesti.

"Sitoutumalla näihin kunnianhimoisiin uusiin tavoitteisiin, voimme todella olla se sukupolvi, joka lopettaa äärimmäisen köyhyyden ainiaaksi", sanoo järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Raportin mukaan viime vuosikymmenen aikana 600 miljoonaa ihmistä on noussut pois köyhyydestä ja yhä useampi lapsi pääsee kouluun. Toisaalta kaikkein köyhimmät ovat usein jääneet kehityksen ulkopuolelle.

Järjestö korostaa, että vuoden 2015 jälkeisen kehityspolitiikan tulisi tarkastella haasteita kokonaisvaltaisesti ja valtioilla pitäisi olla selkeämmin määritellyt vastuut sitoumusten toteuttamisessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia