Pelastakaa Lapset: Seksuaalinen väkivalta kohdistuu lapsiin konflikteissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapset: Seksuaalinen väkivalta kohdistuu lapsiin konflikteissa

Jopa yli 80 prosenttia uhreista on lapsia, sanotaan tuoreessa tutkimuksessa.

Pelastakaa Lapset -järjestön tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa konflikteissa seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneista on alle täysi-ikäisiä.

Esimerkiksi Liberian kahden vuoden takaisissa levottomuuksissa jopa yli 80 prosenttia seksuaalisen väkivallan uhreista oli alle 17-vuotiaita. Vastaavasti Kolumbiassa Punaisen Ristin vuonna 2009 auttamista seksuaalisen väkivallan uhreista yli puolet olivat lapsia, kertoo tutkimus.

Seksuaalista väkivaltaa käytetään sodankäynnin välineenä, mutta sen syyt johtuvat laajemmin köyhyydestä, oikeuksien puutteesta, pakolaisuudesta ja valtioiden yleisestä epävakaasta tilanteesta, järjestö sanoo. Myös opettajien, perheenjäsenten, uskonnollisten johtajien ja rauhanturvaajien harjoittama lasten seksuaalinen hyväksikäyttö konfliktimaissa on tutkimuksen mukaan yleistä.

Pelastakaa Lapset muistuttaa, että avustustyö kärsii kuitenkin riittämättömästä rahoituksesta. Järjestön mukaan vuonna 2011 konflikteista kärsivissä maissa saatiin lastensuojeluun tarvittavasta rahoituksesta vain viidennes.

Järjestön mukaan kansainvälisen yhteisön tulisikin puuttua tarmokkaammin lapsiin kohdistuvaan seksuaaliseen väkivaltaan takaamalla konfliktialueille riittävä rahoitus ja huolehtimalla siitä, että rikoksentekijöitä rangaistaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia