Uutiset Kehityspolitiikalle kasvot

Pakolaisavun toiminnanjohtaja kaipaa tietopohjaista maahanmuuttokeskustelua

Annu Lehtisen mukaan eriarvoistava puhe ja sen salliminen on lisääntynyt Suomessa.

Pakolaisille on oltava turvallisia saapumisreittejä Eurooppaan. Keinoja voisivat olla esimerkiksi humanitaaristen viisumien myöntäminen ja pakolaiskiintiön nostaminen, sanoo Suomen Pakolaisavun tuore toiminnanjohtaja Annu Lehtinen maailma.netin videohaastattelussa.

Viime syksynä työssään aloittaneen Lehtisen mukaan Suomen pakolaiskiintiö pitäisi nostaa nykyisestä 750:stä Ruotsin tasolle eli 2 000:een.

Lehtinen haluaisi työssään myös voivansa edistää faktoihin perustuvaa maahanmuuttokeskustelua. Hänen mukaansa maahanmuuttokriittinen ja eriarvoistava puhe on Suomessa viime aikoina muuttunut sallitummaksi.

"Kyse on ehkä siitä, että taloudellinen tilanne on kiristynyt sekä myös siitä, että aitoja kohtaamisia pakolaisten kanssa on vähän."

Katso Annu Lehtisen koko haastattelu tästä.

Video on osa maailma.netin Kehityspolitiikalle kasvot -sarjaa, joka on saanut ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Kehityspolitiikalle kasvot pakolaisetsiirtolaisuuskansalaisyhteiskunta Suomi Suomen Pakolaisapu

Lue myös

Tutkija: Veronkierron torjunnassa suosittu rikkaita maita

Kehitysmaiden mahdollisuuksia valvoa ja verottaa niissä toimivia yrityksiä pitäisi parantaa, sanoo tutkija Matti Ylönen maailma.netin videohaastattelussa.

Paatero: Suomi on yhä sitoutunut 0,7-tavoitteeseen

Kehitysyhteistyörahoituksen nosto 0,7 prosenttiin BKTL:stä on yksi Suomen kehitysyhteistyön suurimmista haasteista, sanoo kehitysministeri videohaastattelussa.

Kepan toiminnanjohtaja: Maailmaa ei paranneta vain rahalla

Kehitysyhteistyöllä on edelleen tärkeä merkitys, mutta tarvitaan myös poliittisia ratkaisuja, sanoo Timo Lappalainen.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Pakolaisleirin rakennuksia ja ihmisiä

Kansanmurhaa paenneet Myanmarin rohingyat elävät puun ja kuoren välissä – Yli miljoona ihmistä odottaa Bangladeshin pakolaisleireillä paluuta kotiin

Maailman suurimmaksi kutsutulla Kutupalongin pakolaisleirillä Bangladeshissa odotetaan, että alueelle kaksi vuotta sitten sankoin joukoin paenneiden rohingyojen tilanne ratkeaisi. ”Miksi kansainvälinen yhteisö ei sano Myanmarille, että rohingyoilla on oikeus palata?” kysyy paikallisen ihmisoikeusjärjestön johtaja Khushi Kabir.
Mies sulattamouunin edessä

Ilmastonmuutos on Afrikan kaivosteollisuudelle mahdollisuus ja uhka – Osa mineraaleista jätettävä louhimatta

Tulevaisuudessa eniten hiilidioksidipäästöjä aiheuttava kaivosteollisuus menettää kannattavuuttaan. Luonnonvaroistaan riippuvaisten Afrikan maiden on löydettävä korvaavia tulonlähteitä ja investoitava vihreään talouteen, sanoo YK-yliopiston luonnonvarainstituutin johtaja Fatima Denton.
Etiopian pääministeri Abiy Ahmed kättelee Etelä-Afrikan varapresidenttiä David Mabuzaa

Nobelin rauhanpalkinto Etiopian pääministeri Abiy Ahmedille - "Toivottavasti rohkaisee jatkamaan toimia demokratian vahvistamiseksi"

Viime vuonna virkaansa valittu Abiy Ahmed on solminut rauhan Eritrean kanssa, nostanut naisia johtopaikoille ja vapauttanut poliittisia vankeja. Maassa on kuitenkin vielä paljon ratkaisemattomia ongelmia, kuten kyteviä etnisiä konflikteja, sanoo Sadankomitean pääsihteeri Minna Vähäsalo.
Käsi pitelee hiv-testipakkausta

Tutkimus: Afrikan maiden homofobinen lainsäädäntö vaikeuttaa hivin hoitoa – Jopa kolme neljästä homomiehestä ei saa lääkitystä

Suurin osa Afrikan maista kriminalisoi samaa sukupuolta olevien suhteet. Uuden tutkimuksen mukaan tiukalla lainsäädännöllä ja homomiesten vähäisellä hiv-testauksella on yhteys. Seurauksena on turhia kuolemia.

Tuoreimmat