Paatero: Suomi on yhä sitoutunut 0,7-tavoitteeseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Paatero: Suomi on yhä sitoutunut 0,7-tavoitteeseen

Kehitysyhteistyörahoituksen nosto 0,7 prosenttiin BKTL:stä on yksi Suomen kehitysyhteistyön suurimmista haasteista, sanoo kehitysministeri videohaastattelussa.

Kehitysyhteistyörahoituksen nosto 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta on yksi Suomen kehitysyhteistyön suurimmista haasteista, sanoo kehitysministeri Sirpa Paatero (sd). Paatero sanoo maailma.netin videohaastattelussa, että Suomi on kuitenkin yhä sitoutunut tavoitteeseen.

Hänen mukaansa jatkossa Suomi joutuu pohtimaan paljon myös sitä, kuinka suuri osa kehitysyhteistyörahoista pannaan varsinaiseen kehitysyhteistyöhön ja kuinka suuri osa humanitaariseen apuun.

"Tällä hetkellä koko ajan on tilanne, jossa humanitaarisessa avussa on erilaisista kriiseistä ja katastrofeista johtuen painetta lisätä rahoitusta. Toisaalta tiedetään, että osa kriiseistä voitaisiin välttää, jos kehitysyhteistyösatsaukset olisivat riittävät", Paatero toteaa.

Katso Sirpa Paateron koko haastattelu tästä.

Video on osa maailma.netin Kehityspolitiikalle kasvot -sarjaa, joka on saanut ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia