"OECD ei puutu veroparatiiseihin" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

"OECD ei puutu veroparatiiseihin"

Suuret taloudet nojaavat veroparatiiseihin, joten OECD tuskin ryhtyy niitä suitsimaan, sanoo Tax Justice Networkin toiminnanjohtaja.

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD:tä ei kiinnosta veroparatiisien suitsiminen, sanoo kansainvälisen Tax Justice Networkin johtaja John Christensen Kepa.fin haastattelussa.

Christensen muistuttaa, että suuret taloudet nojaavat veroparatiiseihin tai ovat niitä. Siksi OECD on hänen mielestään viimeinen järjestö, joka ottaa veroparatiisit vakavissaan.

"Melkein kaikilla veroparatiiseilla Cayman-saarilta Bermudaan on erittäin tiiviit poliittiset suhteet Britanniaan, muuhun Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin", Christensen muistuttaa.

Christensen on eri mieltä Suomen ulkoministerin Erkki Tuomiojan (sd) kanssa. Tuomioja sanoi viime viikolla veronkiertoa käsittelevässä asiantuntijatapaamisessa, että OECD on osoittanut vahvaa kiinnostusta veroparatiisien suitsimiseen.

Christensenin mielestä parempi taho puuttumaan veronkiertoon olisi YK:n verokomitea, jos sen painoarvoa kasvatettaisiin. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia