Norja lupasi tuntuvan rahoituksen YK:n metsäohjelmalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Norja lupasi tuntuvan rahoituksen YK:n metsäohjelmalle

Norja tukee UN-REDD-ohjelmaa lähes 30 miljoonalla eurolla.

Norja on luvannut 40 miljoonan dollarin eli noin 29,4 miljoonan euron rahoituksen YK:n alaiselle UN-REDD-ohjelmalle. Ohjelma rahoittaa kehitysmaiden metsien häviämisen ja rappeutumisen vastaista taistelua.

Ensi vuonna käyttöön tulevilla rahoilla on määrä muun muassa parantaa kehitysmaiden hallintoa sekä teknisiä taitoja, kuten metsien hiilitasojen mittausta.

UN-REDD jakaa metsärahoitusta yhteensä 48 kehitysmaalle, ja se kattaa 56 prosenttia maailman trooppisista metsistä. Ohjelman tärkeimpiä rahoittajia ovat Tanska, Japani, Norja ja Espanja. Sen budjetti on tänä vuonna noin 43 miljoonaa euroa.

UN-REDD-ohjelma perustettiin vuonna 2008 edistämään ilmastoneuvotteluissa sovittua REDD-aloitetta. Aloitteen tarkoituksena on kitkeä hiilidioksidipäästöjä, jotka syntyvät metsien häviämisestä ja rappeutumisesta.

Suomi ei ole näillä näkymin lähdössä rahoittamaan UN-REDDiä, kerrotaan ulkoministeriöstä. Suurin osa REDD-rahoista suunnataan suoraan kahdenvälisenä tukena kehitysmaille, ja lisäksi Suomi tukee Maailmanpankin metsähiilirahastoa, joka on samantyyppinen ohjelma kuin UN-REDD.

Yhteensä Suomen REDD-rahoitus oli vuosina 2008–2012 keskimäärin 11,4 miljoonaa euroa vuodessa. Lähivuosina rahoituksen odotetaan pysyvän samalla tasolla tai laskevan hieman.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia