Maailman huonoin pomo -palkinto jaettu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailman huonoin pomo -palkinto jaettu

Nettikauppafirma Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos on maailman huonoin pomo, julistaa ammattiliittojen maailmanjärjestö ITUC.

Verkkokauppa Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos on maailman huonoin pomo, julistaa ammattiliittojen maailmanjärjestö ITUC.

Järjestön mukaan Amazon kohtelee työntekijöitään kuin robotteja. Sen tietojen mukaan työntekijöiden jokaista liikettä seurataan monitorien avulla, tauoista ei ole sovittu ja työntekijöitä moititaan, jos he uskaltautuvat edes puhumaan toisilleen tai pysähtyvät vetämään henkeä. Varastotyöntekijät joutuvat kävelemään kilometritolkulla joka päivä.

Lisäksi yhtiö on ilmoittanut pyrkivänsä korvaamaan työntekijöitä roboteilla lähivuosina, ITUC suomii. Yhtiötä on syytetty myös veronkierrosta.

Palkinnosta kerrottiin ITUCin maailmankonferenssissa, ja äänestykseen osallistui yli 20 000 ihmistä. Ehdolla oli Bezosin lisäksi kahdeksan muutakin suuryrityksen johtajaa. "Epäkunniamaininnan" saivat lentoyhtiö Qatar Airlines ja News Corpin johtaja Rupert Murdoch.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia