Leikkaukset voivat kaataa ympäristönsuojelun tavoitteet | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Leikkaukset voivat kaataa ympäristönsuojelun tavoitteet

Valtionvarainministeriön ehdottamat leikkaukset iskevät metsään ja meriin, sanovat ympäristöjärjestöt.

Ympäristöjärjestöt ovat huolissaan valtionvarainministeriön leikkauksista ympäristö- sekä maa- ja metsätalousministeriöiden budjetteihin.

Luvattua lisärahoitusta Itämeren suojeluun ei valtionvarainministeriön budjettiehdotuksesta löydy, ja etenkin metsiensuojeluun ja talousmetsien monimuotoisuutta edistäviin ohjelmiin tehdään merkittäviä leikkauksia hallitusohjelmassa luvatun lisärahoituksen sijaan.

”Ympäristöhallinnon budjetti on lähtökohtaisesti erittäin pieni, vaikka ympäristöhaasteet kasvavat koko ajan. Muutaman miljoonan leikkaaminen siitä on suhteessa iso lovi, mutta koko valtion budjetin kannalta näpertelyä”, sanoo WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen. Järjestön mukaan budjettiesitys vie uskottavuuden hallitusohjelman ympäristölupauksilta.

WWF esittää vaihtoehtoisen, yhteensä 179 miljoonan säästöehdotuksensa, jossa leikattaisiin liikenteen biojalostamoiden investointitukia ja rahoitettaisiin tuki sen sijaan syöttötariffeilla, sekä kiristettäiisin turpeen energiaverotusta.

Myös ympäristö- ja kuluttajajärjestöjen rahoitusta esitetään leikattavaksi 18 prosenttia. WWF:n mielestä tämä on täydessä ristiriidassa hallitusohjelman kanssa, joka nimenomaan painottaa niiden toimintaedellytysten parantamista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia