Lasten oikeuksia edistävä Plan aloittaa yt-neuvottelut | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lasten oikeuksia edistävä Plan aloittaa yt-neuvottelut

Rajujen kehitysyhteistyöleikkausten vuoksi Plan Suomi joutuu aloittamaan koko henkilöstöä koskettavat yt-neuvottelut.

Suunnitellut 43 prosentin leikkaukset kehitysrahoitukseen vaikuttavat nyt myös yhden Suomen suurimman lasten oikeuksien järjestön toimintaan. Leikkaukset tarkoittavat Plan Suomi -järjestölle vähintään 2,5 miljoonan euron säästötarvetta, järjestö tiedottaa.

Leikkausten vuoksi järjestö aloittaa huomenna 19.8. yt-neuvottelut, jotka koskettavat koko henkilöstöä. Mahdolliset irtisanomiset tarkoittavat enintään 20 henkilötyövuotta.

"Pyrimme yt-neuvotteluissamme löytämään ratkaisuja, joilla voisimme vähentää kehitysmaiden lapsille leikkauksista koituvaa vahinkoa. Toisaalta haluamme myös tehdä kaikkemme, jotta lopullinen henkilöstövähennystarve olisi mahdollisimman pieni", sanoo Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.

Lasten, erityisesti tyttöjen, hyväksi työskentelevälle Planille leikkaukset tarkoittavat myös sitä, että se joutuu keskeyttämään monia kehitysyhteistyöohjelmia. Arviolta 180 000 lasta on jäämässä tuen ulkopuolelle.

"Näin raju leikkaus kansalaisjärjestöiltä osoittaa täydellistä arvostuksen puutetta kansalaisjärjestöjen työtä kohtaan. Se on hallitukselta vastuutonta ja epäoikeudenmukaista, ja sen seuraukset osuvat pahiten maailman köyhimpiin lapsiin", Heinänen kommentoi.

Lapset, erityisesti tytöt ovat kehitysmaissa usein kaikkein heikoimmassa asemassa. Myös Suomen kehityspoliittinen ohjelma on keskittynyt naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen. Monet pitkäjänteisen työn tulokset köyhyyden vähentämiseksi sekä lasten ja tyttöjen oikeuksien edistämiseksi jäävät nyt saavuttamatta, Plan kertoo.

Planin mukaan tulevat leikkaukset eivät kuitenkaan kohdistu järjestön kummien tukemiin kehitysohjelmiin.

"Toimintamme on nyt aiempaakin vahvemmin yksityisten tukijoiden varassa. Jokainen kummi, lahjoittaja ja yrityskumppani on Planille kullanarvoinen, jotta voimme jatkaa työtämme maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi", Heinänen jatkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia