Lasse Lehtisen tupakkatiedotuksesta tutkintapyyntö poliisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lasse Lehtisen tupakkatiedotuksesta tutkintapyyntö poliisille

Professori ja joukko lakimiehiä ovat tehneet poliisille tutkintapyynnön Amerin PR-henkilönä työskennelleen Lehtisen puheista.

Professori Erkki Aurejärvi ja 12 muuta lakimiestä ovat tehneet poliisille tutkintapyynnön Amer-Tupakka Oy:n PR-henkilönä toimineen Lasse Lehtisen menettelystä tupakan markkinoinnissa, Into Kustannus kertoo. Tutkintapyynnön mukaan Lehtinen on julkisesti valehdellut tupakoinnin vaarallisuudesta.

Tutkintapyyntö murhista ja murhan yrityksestä pohjautuu Aurejärven pamflettiin Tupakkateollisuuden kuolemankauppiaat, jonka Into Kustannus julkaisi keväällä. 

Lehtisen oli Amer-Tupakka Oy:n palveluksessa vuosina 1990-2002. Tuolloin Lehtinen muun muassa levitti tietoja, ettei tupakointia ollut syytä välttää, "koska kysymys tupakan vaarallisuudesta on lääketieteessä kiistanalainen" ja koska "näyttö tupakan yhteydestä keuhkosyöpään on vain tilastollinen".

Ympäristön tupakansavu ei Lehtisen viestinnän mukaan ollut syytä välttää, koska "ympäristön tupakansavua ei ole lääketieteessä todistettu vaaralliseksi".

Professori Aurejärvi on käynyt jo kaksi aiempaa oikeusjuttua tupakkayhtiöiden kanssa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia