Lapsijärjestöt toivovat lapsiystävällistä politiikkaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lapsijärjestöt toivovat lapsiystävällistä politiikkaa

Suomen kehitysyhteistyöstä toivotaan oikeusperustaista ja lapsiin kohdistuvia vaikutuksia arvioivaa.

Suomalaiset lapsijärjestöt toivovat kehitysministeri Heidi Hautalalle osoittamassa kannanotossaan, että työ lapsen oikeuksien toteutumiseksi nostetaan vahvemmin esiin Suomen kehityspolitiikassa.

Lisäksi Suomen UNICEFin, Pelastakaa Lapset ry:n, Plan Suomi Säätiön ja Suomen World Visionin allekirjoittamassa kirjeessä toivotaan, että Suomi pitäisi kiinni lupauksestaan nostaa kehitysyhteistyövaransa 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta vuoteen 2015 mennessä.

Järjestöt esittävät kannanotossaan, että Suomen kehityspolitiikan tulee olla ihmisoikeusperustaista ja erityisesti lasten oikeudet huomioon ottavaa, ja että toiminnan vaikutukset lapsiin tulee selvittää kaikessa kehitysyhteistyössä.

Kirjeessä muistutetaan myös, että köyhyyden seurannaisvaikutukset kuten nälkä, sairaudet, koulutuksen puute, syrjäytyminen ja hyväksikäyttö sekä eloonjäämisen epävarmuus kohdistuvat erityisen vakavasti juuri lapsiin. Järjestöt toivovatkin, että vuosituhattavoitteista erityisesti köyhyyden poistamiseen, koulutukseen ja terveyteen liittyvät tavoitteet asetetaan keskiöön lasten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lisäksi järjestöjen mielestä lapsen oikeuksien toteutumisen puolesta tehty työ tulisi tehdä näkyväksi aina budjeteista hankesuunnitelmiin. Kannanotto muistuttaa, että riittävät kehitysyhteistyövarat ovat onnistuneen kehityspolitiikan perusta, josta maailman heikoimmassa asemassa olevat lapset ovat riippuvaisia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia