Lääkärit ilman rajoja: Potilaita tapettu Etelä-Sudanissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lääkärit ilman rajoja: Potilaita tapettu Etelä-Sudanissa

Osa uhreista on ammuttu sänkyihinsä.

Ainakin 58 ihmistä on kuollut sairaaloihin kohdistuneiden hyökkäysten uhreina sen jälkeen, kun Etelä-Sudanin väkivaltaisuudet alkoivat joulukuussa. Vähintään kuusi sairaalaa on ryövätty tai poltettu, kertoo avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja.

"Potilaita on ammuttu sänkyihinsä ja terveystiloja on poltettu ja tuhottu. Näillä hyökkäyksillä on kauaskantoiset seuraukset sadoille tuhansille ihmisille, jotka jäävät ilman terveyspalveluita", muistuttaa järjestön Etelä-Sudanin operaation johtaja Raphael Gorgeu.

Esimerkiksi Borissa valtion sairaalassa ammuttiin joulukuussa 14 potilasta ja terveysministeriön työntekijä. Myöskään järjestön omia sairaaloita ei ole jätetty rauhaan. Sen sairaala Leerissä tuhottiin tammi-helmikuun vaihteessa, ja vaikka järjestö on päässyt palaamaan kaupunkiin, esimerkiksi hätäleikkauksia ei pystytä vieläkään tekemään.

Etelä-Sudanin etninen väkivalta alkoi joulukuussa varapresidentin ja presidentin riitauduttua. Yli miljoona ihmistä on paennut maan sisällä ja lähes 400 000 on lähtenyt maasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia