Uutiset

Kuuba liikkuu hevosvoimalla

Hevoskärryt ovat vallanneet Kuuban kaupungit, joissa talousvaikeudet ovat vähentäneet niin joukkoliikennettä kuin yksityisautoiluakin.
(Kuva: Ion Antolin Liorente / cc 2.0)

(IPS) -- Hevoskärryt ovat vallanneet Kuuban kaupungit, joissa talousvaikeudet ovat vähentäneet niin joukkoliikennettä kuin yksityisautoiluakin. Pollekyytikään ei ole täysin ongelmatonta.

Bienvenido García on ajanut hevosrattaita jo 11 vuotta Varaderon lomakaupungissa. "Aiemmin kuljetin bussia, mutta kun ei ollut varaosia eikä polttoainetta, siirryin hevospeliin."

García on "cuentapropista" eli itsensä työllistävä yrittäjä, joiden toiminnan kuljetusalalla sosialistinen valtio salli vuonna 2010.

Hevoskyyti tavallisilla kärryillä maksaa kuubalaisille matkan mukaan, kalleimmillaan noin 40 eurosenttiä. Hienoilla kuomuvaunuilla ajelutettavilta turisteilta peritään moninkertainen hinta.

Hevos- ja polkuvoimaa

Kuuban kuljetusala romahti muun talouden mukana 1991, kun maan tärkein kauppakumppani, Euroopan sosialistiblokki, lakkasi olemasta. Kallista öljyä käyttävien kulkupelien sijaan oli keksittävä muita: hevosia, polkupyöriä ja pyörätakseja.

Hevosrattaiden määrästä Kuubassa ei ole tilastoa, mutta ne ovat olennainen osa katukuvaa varsinkin pienissä ja keskisuurissa kaupungeissa.

Viime vuoden tietojen mukaan 11 miljoonan asukkaan Kuuban joukkoliikennettä palveli enää 7 840 bussia, kun niitä 1980-luvulla oli yli 15 000.

Henkilöautokantaa hallitsevat yhä 1950-luvun amerikanraudat ja neuvostovalmisteiset Ladat.

Lantaa ja rääkkäystä

García valittaa, että korkeiden verojen vuoksi hevoskuski pysyy hädin tuskin leivässä. Kyytiin mahtuu kahdeksan henkeä, "maksimimäärä, jonka hevonen pystyy kärsimättä vetämään."

Hän kerää lannan pussiin ja on opettanut hevosensa pysähtymään oikeissa paikoissa, jotta muu liikenne ei häiriinny.

Asukkaat eri puolilla saarta valittavat kuitenkin katuja peittävästä hevosenlannasta, liikenneongelmista ja rahanahneiden kuskien harjoittamasta eläinrääkkäyksestä.

Viranomaiset ovat antaneet määräyksiä katujen siisteydestä ja liikennejärjestelyistä. Lakia eläinten ja kasvien suojelusta ei ole otettu käsittelyyn, vaikka alan järjestöt ovat esittäneet sitä vuodesta 1988.

Netti ja polkupyörä

Villa Clarassa toimivan Marta Abreun keskusyliopiston tutkija Lizet Rodríguez ehdottaa ympäristöystävällisiä ratkaisuja Kuuban liikennepulmiin. Tienparannuksen ja päästövähennysten ohella pitäisi laajentaa internetin käyttöä.

"Monet operaatiot, jotka nykyisin vaativat liikkumista paikasta toiseen, voisi hoitaa online", hän sanoo.

Viime vuoden tilaston mukaan vain reilulla neljänneksellä kuubalaisista oli mahdollisuus käyttää internetiä tai maan sisäistä intranetiä, ja useimmiten modeemin välityksellä.

Rodríguezin mukaan myös polkupyöräilyä – ja pyöräteitä – pitäisi lisätä, samoin kuin maakaasun ja biopolttoaineiden käyttöä.

Kuuban tilastokeskuksen mukaan 22,4 prosenttia maan energiasta tuotettiin viime vuonna uusiutuvista lähteistä. Käyttö keskittyy sähköntuotantoon, veden pumppaukseen ja lämmitykseen sekä ruuanvalmistukseen.

liikenneeläimet Kuuba Suomen IPS

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Poika istuu kynä ja lehtiö kädessä pieni taskuradio korvallaan.

Koronavirus on vauhdittanut etäoppimista myös kehittyvissä maissa – Moni kuitenkin putosi kyydistä, eivätkä kaikki pääse enää takaisin

Noin 1,6 miljardia opiskelijaa ja koululaista joutui keväällä jäämään pois koulusta koronaviruksen takia. Esimerkiksi Kenia ja Uganda käärivät hihansa digi- ja etäopetuksen lisäämiseksi, mutta nyt pelkona on eriarvoisuuden kasvu. ”Jo valmiiksi jäljessä olevat jäävät vielä enemmän jälkeen”, sanoo Fingon asiantuntija Peter Njuguna.
Omelijoita ompelukoneidensa takana tehtaassa

Botswanan Bogolo Joy Kenewendo: Velat ja pääomapako syövät kehittyviltä mailta resursseja koronakriisin hoidosta

Kehityttyvien maiden resursseista iso osa menee velkojen korkoihin, kun niitä tarvittaisiin koronakriisistä kärsivien ihmisten auttamiseen, sanoo Botswanan entinen kauppaministeri Bogolo Joy Kenewendo.
Puolilähikuva naisesta

Keniassa naispoliitikko joutuu sietämään julkisia nöyryytyksiä ja väkivallalla uhkailua – Korona hidastaa tasa-arvokehitystä entisestään

Keniassa naisia suljetaan ulos poliittisesta päätöksenteosta pitämällä kokouksia öisin ja päättämällä asioista ”poikien klubeissa”, sanoo Nairobin maakuntakokouksen entinen edustaja Asha Abdi. Koronan vuoksi politiikan tasa-arvoon tähtäävät aloitteet ovat jääneet taka-alalle.
Syyrian lippu kahden muun lipun välissä.

Luoteis-Syyriassa vahvistettu ensimmäinen koronavirustapaus – ”Koronavirus tulee leviämään pakolaisleireillä kulovalkean tavoin”

Luoteis-Syyriassa elää noin 4,2 miljoonaa ihmistä, joista monet pakolaisia. Jos virus leviää, esimerkiksi vanhuksilla ja kroonisia tauteja sairastavilla on vain pienet mahdollisuudet selvitä, varoittaa terveysjärjestö UOSSM.
Nainen puolilähikuvassa piikkilangalla varustetun betoniaidan edessä.

Siviilikriisinhallinta tukee konfliktista toipuvia maita vankemman tulevaisuuden rakentamisessa

Sisäministeriön alaisuudessa toimiva Kriisinhallintakeskus lähettää asiantuntijoita siviilikriisinhallintatehtäviin maailmalle. Koulutusasiantuntija Sari Rautarinta on ollut komennuksella Sudanissa, Afganistanissa ja Ukrainassa. Työ on pitkäjänteistä, ja sen merkitys on nähtävissä vasta vuosien kuluttua, hän sanoo.

Tuoreimmat

Botswanan Bogolo Joy Kenewendo: Velat ja pääomapako syövät kehittyviltä mailta resursseja koronakriisin hoidosta
Keniassa naispoliitikko joutuu sietämään julkisia nöyryytyksiä ja väkivallalla uhkailua – Korona hidastaa tasa-arvokehitystä entisestään
Luoteis-Syyriassa vahvistettu ensimmäinen koronavirustapaus – ”Koronavirus tulee leviämään pakolaisleireillä kulovalkean tavoin”
”Rahoituslaitokset eivät ottaneet minua vakavasti” – Naisyrittäjien arki on hankalaa, ja koronavirus vaikeuttaa sitä entisestään
Koronavirus on vauhdittanut etäoppimista myös kehittyvissä maissa – Moni kuitenkin putosi kyydistä, eivätkä kaikki pääse enää takaisin
Köyhyys ei ole vähentynyt niin paljon kuin väitetään, ja keinot sen kitkemiseksi ovat vääriä, sanoo YK-asiantuntija – ”Vaarallisen omahyväistä”
Nestlé lopettaa Reilun kaupan KitKat-suklaan valmistuksen – Häviäjinä 27 000 köyhää pienviljelijää, sanoo järjestö
Raportti: Koronapandemian kaltaiset taudit yleistyvät, jos luonnon riistoon ei puututa
Intialaisnaiset keksivät keinon vähentää muovia – Maatuva terveysside vähentää jätekuormaa ja tarjoaa elinkeinon
Kansalaisjärjestöt vaativat humanitaarista aseidenriisuntaa – ”Pandemiaa ei ratkaista asevarustelulla”