Kreikan työlainsäädännön uudistuksille risuja työjärjestöiltä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kreikan työlainsäädännön uudistuksille risuja työjärjestöiltä

Talouskuriin tähtäävät uudistukset heikentävät työntekijöiden perusoikeuksia ja lisäävät epävarmuutta asemaa, sanovat ITUC ja ILO.

YK:n alainen kansainvälinen työjärjestö ILO on moittinut Kreikan hyväksymiä työlainsäädännön uudistuksia. Järjestön mielestä talouskriisin kanssa kamppailevan maan lainoja vastaan hyväksymät uudistukset huonontavat työntekijöiden perusoikeuksia ja ammattiliittojen asemaa.

Erityisen tuomittavana ILO näkee puuttumisen työntekijöiden yhdistymisvapauteen ja neuvotteluoikeuksiin, jotka ovat olennainen demokratian ja yhteiskunnallisen rauhan perusta.

Työehtojen muuttamista on kritisoinut myös kansainvälisen ay-liikkeen kattojärjestö ITUC, jonka mukaan kilpailukyvyn lisäämisen ja Kreikan talouden vakauttamisen varjolla tehdyt toimet ovat ainoastaan syventäneet taantumaa entisestään, lisänneet työttömyyttä ja kasvattaneet epävarmuutta. Samalla epävarmuus on kasvanut järjestön mukaan erityisesti nuorten keskuudessa, jotka eivät enää kuulu työehtosopimusten piiriin ja joiden palkkoja on alennettu.

Järjestö huomauttaa myös, että Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea on katsonut osan uudistuksista rikkovan Euroopan sosiaalista peruskirjaa. Komitean puheenjohtaja on todennut, ettei julkisen talouden sopeuttaminen talouskriisiin saa johtaa työntekijöiden oikeuksien heikkenemiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia