Komission esitys EU:n ilmastotavoitteiksi vastatuulessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Komission esitys EU:n ilmastotavoitteiksi vastatuulessa

Europarlamentti on hylännyt komission ehdotuksen ja esittää sen sijaan oikeudellisesti sitovia jäsenmaakohtaisia ilmastotavoitteita vuodelle 2030.

Euroopan parlamentti pitää komission ehdottamaa EU:n ilmastopakettia riittämättömänä ja esittää sen sijaan oikeudellisesti sitovia jäsenmaakohtaisia ilmastotavoitteita vuodelle 2030.

Parlamentti hyväksyi keskiviikkona komission esitystä vastustavan mietinnön, jossa vaaditaan 40 prosentin leikkauksia päästöihin, 30 prosentin tavoitetta uusiutuvalle energialle ja 40 prosentin tavoitetta energiansäästölle.

Komission esitys, jossa päästöille on asetettu 30 prosentin sitova tavoite ja uusiutuville vapaaehtoinen 27 prosentin tavoite, nostatti laajaa kritiikkiä ilmastotoimijoiden keskuudessa. Tiukempien ilmastotavoitteiden puolesta kamppaillut Greenpeace pitää parlamentin päätöstä vahvana viestinä jäsenmaille.

"Euroopan parlamentti haastaa komission hampaattoman esityksen. Uusiutuvalle energialle tarvitaan selkeät, sitovat tavoitteet, mikä tuo sijoittajille pitkän aikavälin varmuuden. Nyt on hallitusten vuoro nostaa rimaa, jotta puhtaan energian voittokulku Euroopassa voi jatkua", Greenpeacen Pohjoismaiden toimiston energiavastaava Jehki Härkönen toteaa.

Parlamentin äänestystulos ei sido jäsenmaita, ja seuraavaksi asiaa käsitellään ministerineuvostossa maaliskuussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia