Kofi Annanin johtama ryhmä esittää huumeiden laillistamista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kofi Annanin johtama ryhmä esittää huumeiden laillistamista

Huumeiden vastainen taistelu ei ole tuottanut tulosta, sanoo Global Commission on Drug Policy.

(Kuva: Dave H/ cc 2.0)

YK:n alainen Global Commission on Drug Policy suosittelee, että huumeiden tuotanto, käyttö ja kauppa laillistettaisiin.

YK:n entisen pääsiheerin, Kofi Annanin, johtama ja useiden entisten tai nykyisten valtionpäämiesten muodostama ryhmä on jo aiemmin vedonnut, että marihuanan tuotannon, käytön ja kaupan kriminalisointi lopetettaisiin ja huumeiden käyttäjien ja pikkukauppaiden vangitseminen lopetettaisiin.

Ryhmän mielestä koko huumeiden vastainen maailmanlaajuinen sota on täysin epäonnistunut. Ryhmä vetoaa maailman päättäjiin viimeistään vuonna 2016 pidettävässä YK:n huumekokouksessa.

Edellisessä kokouksessa vuonna 1998 vaadittiin huumeetonta maailmaa, mutta nyt huippujohtajista koostuva ryhmä sanoi New Yorkissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että on aika muuttaa huumepolitiikan suuntaa radikaalisti.

Huumeiden käytön kieltämisen sijaan ryhmä ehdottaa, että huumeet laillistettaisiin, mutta niiden käyttöä ja kauppa valvottaisiin.

Ryhmän mielestä olisi myös tärkeää keskittyä enemmän huumeiden aiheuttamien terveydellisten ja sosiaalisten haittojen vähentämiseen ja julkisen terveydenhuollon mahdollisuuksiin huumeriippuvuudesta kärsivien auttamiseen, kuin heidän rankaisemiseen ja vangitsemiseen.

Lisää uusi kommentti