YK:n huumevirasto torjuu tiedot huumepolitiikan muutoksesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n huumevirasto torjuu tiedot huumepolitiikan muutoksesta

Miljardööri Richard Bransonin mukaan UNODC aikoi julkistaa dokumentin, joka olisi suositellut huumeiden käytön ja hallussapidon sallimista.

YK:n huumeiden- ja rikostentorjuntavirasto UNODC kiisti eilen tiedot, joiden mukaan se aikoisi suositella huumeiden käytön ja hallussapidon dekriminalisointia.

UNODC:n lausunto julkaistiin sen jälkeen, kun kansainväliseen huumepolitiikan komissioon, Global Commission on Drug Policyyn kuuluva miljardööri Richard Branson oli kertonut blogikirjoituksessaan, että UNODC on muuttamassa huumepolitiikkaansa ja julkistavansa pian lausunnon suosituksesta sallia huumeiden käyttö ja hallussapito henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Bransonin mukaan ainakin yksi maa kuitenkin painostaa UNODC:tä jättämään dokumentin julkaisematta.

Bransonin ja kansainvälisten medioiden julkistaman luonnoksen (pdf) mukaan huumeiden käytön ja hallussapidon salliminen on linjassa kansainvälisten sopimuksen kanssa ja se on tärkeä väline taistelussa hiviä vastaan. Luonnos myös sanoo selventävänsä UNODC:n kantoja asiasta. Paperia oli määrä käsitellä parhaillaan käynnissä olevassa huumeita käsittelevässä konferenssissa Malesiassa. Luonnoksen taustalla on BBC:n mukaan UNODC:n hiv- ja aids-osaston päällikkö Monica Beg.

UNODC:n lausunnon mukaan kyseessä on kuitenkin väärinkäsitys. Kyseessä ei ole lopullinen dokumentti eikä sitä pidä lukea järjestön poliittisena linjauksena, se sanoi.

UNODC:tä on pitkään vaadittu selkeyttämään linjaansa huumepolitiikan suhteen. YK:n yleiskokouksen on määrä käydä ensi vuonna keskustelua aiheesta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia