Itä-Afrikkaa uhkaa jälleen ruokapula | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Itä-Afrikkaa uhkaa jälleen ruokapula

Itä-Afrikan nälänhätä saatiin kuriin viime syksynä, mutta tulevana kesänä apua tarvitaan jälleen sekä Afrikan itä- että länsiosissa.

Miljoonat ihmiset saattavat joutua taas kärsimään nälästä ja aliravitsemuksesta Itä-Afrikassa, varoittaa kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö.

Järjestön mukaan huonot sateet, satojen heikkous ja vaikeudet päästä konfliktialueille voivat pyyhkäistä mennessään parannukset, joita saatiin aikaan viimevuotisen ruokakriisin jälkeen.

Ruokakriisi vaati kymmenien tuhansien ihmisten hengen, ja myös karjaa tuhoutui. Syksyn hyvät sateet ja hätäapu helpottivat tilannetta. Nyt Kenian kuivaan koillisosaan on kuitenkin ennustettu heikkoja sateita ja Etiopiassa joillakin alueilla sateet ovat jo myöhässä. Somaliassa miljoonat ihmiset ovat haavoittuvia viimevuotisen kriisin jäljeltä ja tarvitsevat lisää apua.

Itä-Afrikan tilannetta ei helpota se, että samaan aikaan kansainvälinen yhteisö kerää rahaa Länsi-Afrikan Sahelin alueen auttamiseksi. Siellä ainakin 15:tä miljoonaa ihmistä uhkaa nälkä.

Kriisiin reagoitiin aiemmin kuin Itä-Afrikan hätään viime vuonna, ja apua virtaa jo maahan, mutta esimerkiksi YK:n lastenrahaston UNICEFin mukaan siitä huolimatta ainakin miljoona lasta on riskissä kuolla nälkään.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia