Itä-Afrikassa pahin kuivuus vuosikymmeniin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Itä-Afrikassa pahin kuivuus vuosikymmeniin

Äärimmäinen kuivuus yhdessä ruokaturvattomuuden kanssa ajaa ihmisiä ahdinkoon Itä-Afrikassa.

Somaliaa, Keniaa ja Etiopiaa vaivaava pahin kuivuus vuosikymmeniin on pakottanut suuren määrän ihmisiä liikkeelle, uutisoi Pelastakaa Lapset. Viimeisten kahden viikon aikana Keniassa sijaitsevaan Dadaabin pakolasileiriin on saapunut yli 20 000 ihmistä, joista suuri osa on lapsia.

Kuivuuden lisäksi ihmisten ahdinkoa lisää maailmanlaajuinen ruoan hintojen nousu, mikä synnyttää ruokaturvattomuutta. Erityisen huolestuttava Itä-Afrikan tilanne on järjestön mukaan lasten kannalta: yksin Dadaabin pakolaisleiriin saapuu päivittäin yli 800 somalilaista lasta, joiden raportoidaan olevan uuvuksissa, aliravittuja ja kärsivän vakavasta nestehukasta.

Pakolaisten määrän nopea kasvu asettaa suuria haasteita Dadaabissa toimiville avustusjärjestöille. Leiri rakennettiin alun perin 90 000 ihmiselle, mutta nyt siellä elää 360 000 pakolaista, joista lähes puolet on lapsia. Avustusoperaatioilla pyritään antamaan aliravituille lapsille hoitoa, ruokaa ja vettä sekä huolehtimaan lasten suojelun ja koulunkäynnin tarpeista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia