Islamisteja kritisoinut somalialainen koomikko murhattiin kotiovelleen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Islamisteja kritisoinut somalialainen koomikko murhattiin kotiovelleen

Amnesty International vaatii Somalian hallitusta selvittämään mediatyöntekijöiden murhat.

Komediaohjelmia radioon tuottanut Abdi Jeylani "Marshale" Malaq ammuttiin 31. heinäkuuta Mogadishussa. Malaq on kahdeksas murhattu mediatyöntekijä maassa joulukuun 2011 jälkeen.

Murhan motiivit ovat vielä epäselvät, mutta Malaq oli saanut tappouhkauksia ääri-islamistiselta Al-Shabaabilta toimitettuaan satirisia radio-ohjelmia Kulmiye-kanavalle sekä työskenneltyään Universal-televisioasemalla.

"Hän ei ollut tehnyt mitään väärää kenellekään, mutta häntä ammuttiin päähän ja olkapäihin," Yusuf Keynan, Kulmiye-radion juontaja sanoo News 24:lle.

Malaqin ampui kaksi aseistautunutta miestä tämän kotioven edessä puoli kuudelta hänen palattuaan Kulmiyen studiosta. Hänet haudattiin seuraavana päivänä.

"Amnesty International ei ole ainoastaan järkyttynyt toistuvista iskuista mediatyöntekijöitä vastaan, mutta myös siitä, ettei Somalian johto ole tehnyt mitään suojellaakseen uhkailujen kohteeksi joutuneita tai selvittääkseen rikoksia," sanoo Bénédicte Goderiaux, Amnesty Internationalin Somalian tutkija.

Kansainväliset järjestöt vaativatkin Somaliaa puuttumaan mediatyöntekijöihin kohdistuneisiin iskuihin ja mahdollistamaan sananvapauden ja ilmaisunvapauden toteutumisen maassa. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia