Irakissa ennätysmäärä teloituksia vuosikymmeneen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Irakissa ennätysmäärä teloituksia vuosikymmeneen

Amnestyn tietojen mukaan Irakissa on teloitettu tänä vuonna ainakin 132 ihmistä.

Irakissa on teloitettu tänä vuonna ainakin 132 ihmistä, joka on enemmän kuin koskaan Saddam Husseinin hallinnon jälkeisellä aikakaudella, ihmisoikeusjärjestö Amnesty International raportoi. Järjestö esitti toistamiseen huolensa maan tilanteesta sen jälkeen, kun seitsemän kuolemaantuomittua teloittiin viime viikolla.

"Irakin lisääntyvässä määrin käyttämissä kuolemantuomioissa, joita ovat usein edeltäneet epäreilut oikeudenkäynnit ja kiduttamalla hankitut tunnustukset, on kyse hyödyttömästä yrityksestä ratkaista maan vakavat turvallisuus- ja oikeusongelmat", toteaa järjestön Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ohjelmajohtaja Philip Luther.

Irakin viranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä julkaisseet täydellisiä tietoja teloituksista ja Amnestyn mukaan teloitettujen todellinen lukumäärä voi olla jopa yli 150. Human Rights Watchin mukaan tänä syksynä teloitettujen joukossa on ollut myös henkilö, jonka tuomioistuin oli todennut syyttömäksi hetkeä ennen teloitusta.

Amnesty vaatii Irakin viranomaisia peruuttamaan kuolemantuomiot sekä tutkimaan syytökset rikkomuksista. Järjestö on aiemmin raportoinut yli 70:stä vielä teloitusjonossa olevan henkilön tapauksesta, joissa on tuotu esiin syytöksiä kuulusteluissa tapahtuneista kidutuksesta sekä tapauksista, joissa vetoomuksista huolimatta viranomaiset eivät ottaneet tapauksia uudelleen käsittelyyn

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia