Irakiin pyydetään lisäapua, terveyspalvelut uhattuina | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Irakiin pyydetään lisäapua, terveyspalvelut uhattuina

Ellei avustusrahaa saada lisää, kuun lopussa monet palvelut saatetaan sulkea, varoittaa Maailman terveysjärjestö.

YK ja sen kumppanit aikovat pyytää Irakin konfliktin uhrien auttamiseksi loppuvuotta varten noin 500 miljoonan dollarin, eli noin 450 miljoonan euron suuruista avustuspakettia. Vetoomus on määrä julkaista huomenna Brysselissä.

Ellei summaa saada kokoon, etenkin maan sisäiset pakolaiset ovat yhä suurempien vaikeuksien edessä, varoittaa Maailman terveysjärjestö (WHO). WHO sanoi viime viikolla, että ellei se saa lisää rahaa, yli kolme miljoonaa pakolaista voi jäädä ilman terveyspalveluita ja muun muassa sen rahoittamat mobiiliklinikat voidaan joutua sulkemaan jo kuun lopussa. Järjestö tarvitsee pyydettävästä 450 miljoonan euron summasta noin 20 miljoonaa.

Pakolaisten terveystilanne on huolestuttava, sillä monet heistä elävät virallisten leirien ulkopuolella erilaisten tautien, kuten tuhkarokon ja hepatiitin riskissä. Lähestyvä kesä helteineen lisää tautiriskiä entisestään.

Irakin konflikti on pahentunut viime kesästä alkaen, kun ääriliike Isis aloitti hyökkäyksensä maassa. Huhtikuussa alkoivat taistelut hallituksen puolella olevien joukkojen ja Isisin välillä Ramadin kaupungin alueella Anbarin maakunnassa. Yli 230 000 ihmistä on paennut hyökkäysten seurauksena Anbarista tai sen sisällä, kertoo YK.

Yhteensä Irakin väkivaltaisuuksia on paennut noin kolme miljoonaa ihmistä. Yli kahdeksan miljoonaa on humanitaarisen avun tarpeessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia