Intialaisheimo sai uuden elämän tsunamin jälkeen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Intialaisheimo sai uuden elämän tsunamin jälkeen

Tapaninpäivän tsunami vuonna 2004 vei elannon miljoonilta ihmisiltä, mutta pienelle irula-kansalle se merkitsi uuden elämän alkua.

Intian valtameren rantaa. (Kuva: Ashwin Kumar / cc 2.0)

(IPS) -- Tapaninpäivän tsunami vuonna 2004 vei elannon miljoonilta ihmisiltä Intian rannikolla, mutta pienelle irula-kansalle se merkitsi uuden elämän alkua.

Intian alkuperäisheimoihin kuuluvia iruloita on noin 25 000 eteläisissä Tamil Nadun ja Keralan osavaltioissa. Ennen tsunamia he elivät äärimmäisessä köyhyydessä. Niukka leipä hankittiin pääasiassa hävittämällä rottia ja käärmeitä toisten pelloilta sekä satunnaisilla maatöillä.

Tuhoisan tsunamin jälkeen alueella aloitettiin lukuisia avustushankkeita, mikä koitui Tamil Nadun iruloiden onneksi. He pääsivät lopulta viralliselle alkuperäisheimojen listalle ja hyötymään valtion hankkeista ja tukiohjelmista.

Rannikon irulat saivat uusia veneitä ja opastusta mangroverämeen sekä kalakantojen kestävään hyödyntämiseen. Kasvaneiden tulojen ansiosta he ovat pystyneet kohentamaan asumisolojaan ja ravitsemustaan. Lapsille on avautunut opintie paikallisen kansalaisjärjestön perustamassa koulussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia