Hiv-lääkitystä saa jo seitsemän miljoonaa afrikkalaista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hiv-lääkitystä saa jo seitsemän miljoonaa afrikkalaista

Hiv-lääkityksen saatavuus on yli seitsenkertaistunut vuodesta 2005.

Hiv-lääkityksen saajien määrä on kasvanut huimasti Afrikassa viimeisen seitsemän vuoden aikana, selviää UNAIDsin Update Africa -raportista. Vuonna 2005 antiretroviraalista lääkitystä sai vasta alle miljoona ihmistä, kun vuonna 2012 lääkityksen sai jo 7 miljoonaa. Myös hiv-tartunnan aiheuttamat kuolemat vähenivät kolmanneksella samana aikavälinä.

Menestys on niin Afrikan kuin globaalin yhteisön vahvan johtajuuden ja jaetun vastuun ansiota, todetaan raportissa. Tavoitteet ovat myös kunnianhimoiset: sekä syrjintä että hiv-tartunnat ja aids-kuolemat halutaan kitkeä Afrikasta kokonaan.

Raportti julkaistiin Afrikan anionin 21. huippukokouksessa Addis Adabassa viime viikolla.

"Kun juhlistamme Afrikan viisikymmenvuotista yhtenäisyyttä, juhlikaamme myös saavutuksia, jotka ovat hivin saralla toteutuneet", kommentoi UNAIDsin johtaja Michel Sidibé.

Sidibé korostaa, että maailman terveyskysymyksissä on tärkeää painottaa kulttuurin ja yhteisön voimaa, luotettavien globaalien terveysinstituutioiden rakentamista sekä vakaata rahoituspohjaa.

"Nämä strategiat ovat olleet Afrikan menestyksen kulmakiviä ja tulevat vastaisuudessakin tukemaan terveyden edistämistä yli rajojen", hän sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia