Hersheyn suklaat pian sertifioituja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Hersheyn suklaat pian sertifioituja

Pohjois-Amerikan suurin suklaan valmistaja ilmoitti siirtyvänsä käyttämään ainoastaan sertifioitua kaakaota.

Yhdysvaltojen suurin suklaan valmistaja Hershey on kertonut siirtyvänsä käyttämään ainoastaan sertifioitua kaakaota tuotannossaan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 yrityksen käyttämä kaakao on sataprosenttisesti sertifioitua. Lisäksi yritys kertoo lisäävänsä lapsityövoimaa vastustavia ohjelmiaan Länsi-Afrikassa. 

Hersheytä on aikaisemmin kritisoiti siitä, että se on ollut suurista suklaan valmistajista ainoa, joka ei ole sitoutunut täysin sertifioituun kaakaoon. Sertifioinnilla ehkäistäisiin muun muassa lapsityövoiman käyttöä kaakaoviljelmillä.

Hershey ei tiedotteessaan kertonut mitä sertifiointijärjestelmää se aikoo jatkossa käyttää. Osa yrityksen suklaista tosin liputtaa jo nyt Rainforest Alliance -sertifikaatilla ja sitä on siksi arvailtu tulevaksi sertifikaatiksi yrityksen kaikille suklaille.

Länsi-Afrikassa tuotetaan noin 70 prosenttia maailman kaakosta ja vasta pieni osa siitä on sertifioitua. Suurena suklaan tuottajana Hershey odottaa päätöksen lisäävän merkittävästi sertifioidun suklaan tuottamista maailmassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia