Harvinaisen laaja tuomio venäläisaktivistin uhkailulle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Harvinaisen laaja tuomio venäläisaktivistin uhkailulle

Venäjän Human Right Watchin johtaja sai yhdeksän uhkailuviestiä parin päivän sisällä syyskuun lopussa.

Harvinaisen laaja rintama ihmisoikeusjärjestöjä on astunut tuomitsemaan julkisesti venäläisen ihmisoikeusaktivisti Tanya Lokshinan saamat uhkailuviestit. Järjestöt ovat huolissaan aktivistien turvallisuudesta ja kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten kaventumisesta Venäjällä.

Venäjän Human Right Watch -järjestöä johtava Tanya Lokshina sai yhdeksän uhkailuviestiä parin päivän sisällä syyskuun lopussa. Tekstiviesteissä vihjailtiin, että raskaana olevaa Lokshinaa ja hänen syntymätöntä lastaan aiotaan vahingoittaa.

Lokshina on näkyvä hahmo Venäjän ihmisoikeusliikeessä ja yksi johtavista Pohjois-Kaukasian asiantuntijoista. Uhkailu on edeltänyt väkivaltaa kaikissa tapauksissa, joissa Pohjois-Kaukasian parissa työskennelleitä on pahoinpidelty tai murhattu.

Kansainvälistä HRW:tä johtavan Kenneth Rothin mielestä Lokshinalle lähetetyillä viesteillä halutaan haavoittaa ihmisoikeustyötä Venäjällä. Roth vihjaa, että viestien takana voi olla myös venäläisviranomaisia.

Uhkailun ovat tuominneet HRW:n lisäksi kirjailijoiden sananvapausjärjestöt PEN, Civil Right Defenders, Committee to Protect Journalists ja  entisen Neuvostoliiton alueella ihmisoikeuksia ajava USCJ.

 

Vladimir Putinin palattua presidentiksi Venäjä on asettanut uusia rajoituksia  kokoontumisille ja internetin sisällölle. Lisäksi ulkomaista rahoitusta saavien järjestöjen tulee rekisteröityä ulkomaisiksi agenteiksi.

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia