Haiti kolme kuukautta katastrofin jälkeen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Haiti kolme kuukautta katastrofin jälkeen

Haitin tuhoisasta maanjäristyksestä on kolme kuukautta. Jälleenrakennustyö on vauhdissa, mutta avustustyö köyhässä maassa jatkuu edelleen.

Unicefin julkaisemassa raportissa kerrotaan tähänastisen avustustyön tulokset ja jatkotyön haasteet. Vaikka avustusapuoperaatiossa on saatu paljon aikaan, on hätä edelleen suuri. Unicefillä on Haitissa yli 300 avustustyöntekijää.

 

World Vision on taas toimittanut hätäapua kolmen kuukauden aikana noin 1,8 miljoonalle haitilaiselle.

Järjestön terveysklinikat palvelevat tuhansia ihmisiä pääkaupungissa Port-au-Princessa. Lisäksi noin 14 000 ihmistä saa päivittäin puhdasta vettä ja sanitaatiopalveluja.

 

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäinen järjestö, joka on saanut telttakoulut toimintaan Leoganessa, yhdellä pahimmin tuhoutuneista alueista. Telttakouluissa opiskelee tällä hetkellä noin 4 000 lasta. Tavoitteena on saada pystyyn yhteensä 20 väliaikaiskoulua, jotka tukisivat noin 12 500 koululaisen opintojen jatkumista.

 
Planin Haitiin pystyttämissä telttakouluissa 5 900 lasta jatkaa koulunkäyntiään. Planin ja Unicefin tekemän kyselyn mukaan haitilaislapset toivovan nimenomaan pääsevänsä takaisin kouluun. Kansainvälinen Plan on saanut Haitin-työhönsä lahjoituksia noin 31 miljoonaa dollaria.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia