Guineassa puhjennut ennennäkemättömän laaja Ebola-epidemia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Guineassa puhjennut ennennäkemättömän laaja Ebola-epidemia

Yli 120 epäillään sairastuneen ja lähes 80 kuolleen ympäri maata leviävään Ebola-viruksen erittäin vaaralliseen muunnokseen.

Guineassa on todettu ennennäkemättömän laaja Ebola-epidemia, jossa viruksen erittäin vaarallisen Zaire-muunnoksen epäillään levinneen ympäri maata satojen kilometrien säteellä, raportoi maassa toimiva Lääkärit ilman rajoja -järjestö (MSF).

Ebola on helposti tarttuva verenvuotokuumevirus, joka surmaa pahimmillaan jopa 90 prosenttia potilaista.

Tähän mennessä sairastuneita on todettu jo yli 120 ihmistä ja tautiin on kuollut lähes 80. Ebolaa on havaittu sekä maan eteläisissä kaupungeissa että länsirannikolla sijaitsevassa pääkaupunki Conakryssä, ja havaintoja tartuntatapauksista on tullut myös naapurimaista Sierra Leonesta and Liberiasta.

"Lääkärit ilman rajoja on puuttunut lähes kaikkiin alueella raportoituihin Ebola-epidemioihin viime vuosina, mutta ne ovat olleet maantieteellisesti paljon rajatumpia ja puhjenneet eristäytyneemmillä alueilla. Epidemian maantieteellinen leviäminen on huolestuttavaa, sillä se tekee avustusjärjestöjen työn hyvin vaikeaksi", MSF:n maakoordinaattori Mariano Lugli toteaa.

Lääkärit ilman rajoja on nyt lähettämässä alueelle kymmeniä avustustyöntekijöitä mukana lääkäreitä, hoitajia, epidemiologeja sekä vesi- ja sanitaatioasiantuntijoita. MSF:n lisäksi alueella toimivat epidemian hillitsemiseksi UNICEF, Maailman terveysjärjestö WHO sekä Plan International.

"Ebolaan ei ole hoitokeinoja tai rokotetta, mutta sen tarttuminen voidaan ehkäistä. Juuri nyt on tärkeintä, että ihmiset saavat tietoa sekä taudista että keinoista suojautua siltä", UNICEFin maatoimiston johtaja Mohamed Ag Ayoya sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia