GMO-ruoka ei löytänyt ostajia Euroopasta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

GMO-ruoka ei löytänyt ostajia Euroopasta

Mailman johtava kemikaaliyhtiö BASF vetää geenimanipuloidut tuotteensa Euroopasta kannattamattomuuden vuoksi.

Maailman johtava kemikaaliyhtiö BASF on ilmoittanut lopettavansa geenimuunneltujen viljelykasvien kehittämisen Euroopassa. Samalla yhtiö hyllyttää antiobiooteille vastustuskykyisen Amflora-perunan, jota on koeviljelty muun muassa Suomessa Lammilla.

Yhtiö siirtää tutkimus- ja kehitysoperaationsa Pohjois-Amerikkaan, sillä sen mukaan eurooppalaisten selkeä vastustus geenimanipuloitua ruokaa kohtaan tekee liiketoiminnasta mantereella kannattamatonta.

Lukuisat geenimanipuloituja viljelykasveja vastaan kampanjoineet kansalaisjärjestöt osoittivat tyytyväisyytensä yhtiön päätöstä kohtaan. Muun muassa Greenpeacen EU-maatalouspolitiikan johtaja Marco Contiero sanoi järkisyiden voittaneen.

"Syynä eivät ole ainoastaan huolestuttavat terveysuhat, sillä geenimanipuoloitu vilja kulkee käsi kädessä teollisen maatalouden ja torjunta-aineiden kanssa, ja pitkän aikavälin tuotto on pettymys", Contiero sanoo.

Hän myös huomautti BASF:in kärsineen kahden vuoden tappioputkesta muun muassa Kiinassa, Intiassa, Filippiineillä ja Thaimaassa.

Geenimanipuloinnin vastaisessa kampanjassa Greenpeaze ja Avaaz keräsivät EU-maiden kansalaisilta yli miljoona allekirjoitusta vetoomukseen GMO-kasvien viljelyn kieltämiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia