Faces jatkaa uudessa paikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Faces jatkaa uudessa paikassa

Talousvaikeudet eivät hätkäytä Faces-etnofestivaalia. Festarit pidetään nyt uudessa paikassa ja hieman aikaisempaa pienimuotoisempina.

Faces Etnofestivaalia vietetään tänä vuonna uudessa paikassa – Gumnäsissä, Pohjan kirkonkylässä.

Faces siirtyy Billnäsin ruukista noin 12km länteen meren rannalle, ja jatkaa siellä rakenteiden kannalta pienimuotoisempana ja entistä luonnonläheisempänä.

Etnokult ry on järjestänyt festivaalia kymmenen viimeisen vuoden ajan Billnäsin ruukissa, mutta mm. vuokran moninkertaistumisen vuoksi Faces päätti siirtyä toiseen paikkaan.

Metsäinen ja kallioinen Gumnäs sijaitsee Pohjan alueella Raaseporissa, ja toimii virkistys- ja huvialueena. Lupa alueen käyttämiseen festivaalin järjestämiseksi on saatu Raaseporin kaupungilta.  

Kolmastoista Faces pidetään tänä vuonna heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna 23.-25.7.  Faces jatkaa monikulttuurisena, ruohonjuuritason festivaalina, jossa yleisö, esiintyjät, järjestäjät ja vapaaehtoiset osallistuvat yhdessä festivaalin luomiseen.

Faces tarjoaa entiseen tapaan poikkitaiteellista ohjelmaa, mm. musiikkia, teatteria, tanssia, runoja, taidetta, työpajoja ja basaareita. Festivaaliin kuuluu myös lasten oma Small Faces ja Roots Village.

Faces Etnofestivaalin teema on tänä vuonna ”We shall overcome”.  Tällä tunnuksella Faces  haluaa vastata ilmapiiriin, jossa maahanmuuttajavastaisuus ja rasismi ovat uudelleen voimistuneet, ja tehdä Facesista voimakkaan manifestaatioon monikulttuurisuuden puolesta.

Festivaaleilla monikulttuurisuus kohtaa suomalaisen luonnon. Faceksen tarkoituksena on osoittaa, miten hyvin monikulttuurisuus sopii meren ympäröimään metsään, ja kuinka se rikastuttaa suomalaista kulttuuria.

Faces etnofestivaalin esiintyjät 2010

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia