EU:lle uusi rooli demokratiakehityksessä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:lle uusi rooli demokratiakehityksessä

Richard Youngsin mukaan Euroopan pitää välttää entisiä virheitä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän politiikassaan.

Richard Youngs vaatii artikkelissaan "What not to do in the Middle East and North Africa", että Euroopan valtiot ottavat oppia aiemmista epäonnistuneista demokratiaan siirtymisistä maailmalla ja välttävät tekemästä nyt samoja virheitä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän suhteen. Youngs erittelee artikkelissaan mahdollisia virheitä.

Ensinnäkin EU:n on vältettävä nostattamasta liian suuria odotuksia demokratisoitumiskehityksessä, joita ei voida lunastaa. Poliittinen muutos ei saa myöskään tapahtua vain eliitin tasolla Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. EU ei myöskään saa suosia niitä toimijoita, jotka ovat reformeille myötämielisimpiä.

Lisäksi Youngs muun  muassa korostaa demokraattisten vaalien tärkeyttä sekä varoittaa EU:ta putoamasta osittaisen reformin harhaan uskoen, että Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän hallitusten kiire jakaa avustuksia kansalaisilleen olisi sama asia kuin niiden aito sitoutuminen poliittiseen reformiin.

Richard Youngs on eurooppalaisen ajatushautomo Friden pääjohtaja. Fride tarjoaa analyyseja ja näkemyksiä kansainvälisten suhteiden avainkysymyksiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia