"Egypti on epäonnistunut tilanteen parantamisessa" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

"Egypti on epäonnistunut tilanteen parantamisessa"

Amnestyn mukaan tilanne Egyptissä on mennyt osin jopa pahemmaksi kuin Hosni Mubarakin aikaan.

Egyptiä väliaikaisesti johtava sotilasneuvosto SCAF on epäonnistunut täysin Egyptin ihmisoikeustilanteen parantamisessa, toteaa Amnesty International.

Amnestyn arvioiden mukaan sotilasneuvosto on onnistunut noudattamaan vain muutamia julkisesti antamiaan sitoumuksia, ja joiltakin osin tilanne on jopa huonontunut Hosni Mubarakin hallinnon ajoista.

”Sotilasneuvostoa arvostelevat mielenosoittajat, toimittajat, bloggaajat ja lakkoilevat työntekijät on yritetty vaientaa armottomasti”, sanoo Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Philip Luther Amnestyn tiedotteessa.

SCAF on yrittänyt tukahduttaa itseensä kohdistuvaa arvostelua myös haastamalla toimittajia sotaoikeuteen.

Valtaan tultuaan SCAF lupasi suojella mielenosoittajia riippumatta heidän mielipiteistään, mutta mielenosoitusten väkivaltaiset hajoittamiset ovat jatkuneet.

”Jotta saadaan aikaan mielenosoittajien vaatima uusi Egypti, SCAFin on hellitettävä otteensa ilmaisun-, kokoontumis- ja yhdistymisvapaudesta, lakkautettava poikkeustila ja lopetettava siviilien tuomitseminen sotilastuomioistuimissa”, Luther sanoo.

Amnestyn mukaan SCAF on luvannut tutkia rikosepäilyt torjuakseen syytökset ihmisoikeusloukkauksista. Lupauksia ei kuitenkaan ole pidetty. Ketään rikoksiin syyllistyneistä ei ole tuotu oikeuden eteen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia