Eduskuntavaaliehdokkaiden enemmistö maailmanparantajia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Eduskuntavaaliehdokkaiden enemmistö maailmanparantajia

Yli puolet kansanedustajaehdokkaista asettaa kehitysavun, kriisinhallinnan ja rauhanrakentamisen ennen maanpuolustusta Kepan vaalikoneessa.

Kansanedustajaehdokkaista liki 60 prosenttia on joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi kriisinhallinta, rauhanrakentaminen ja kehitysyhteistyö ovat tärkeämpiä asioita kuin aseellinen puolustus, toteaa Kepan Pasi Nokelainen Ulkopoliittisen vaalikoneen tilastosivuilta tekemänsä analyysin pohjalta.

Suhtautumista laajan turvallisuuden käsitteeseen mittaava kysymys onkin yksi vaalikoneen parhaita siitä mielessä, että se todella jakaa ehdokkaita, Nokelainen arvioi.

Kansanedustajaehdokkaat ovat kuitenkin samalla turvallisuusajattelussaan hieman kansalaisia perinteisempiä, hän sanoo.

Ehdokkaista noin 55 prosenttia tukee vaalikoneen vastausten mukaan Suomen kriisinhallintaosallistumisen nykytilaa ja täysin eri mieltä siitä on 17 prosenttia.

Myönteisimmin suomalaissotilaiden voimankäyttöön suhtautuu kokoomus, jonka ehdokkaista 85 prosenttia hyväksyy joko täysin tai jokseenkin voimankäytön, kunhan operaatiolle on kansainvälinen valtuutus. Voimakkaimmin eri mieltä väitteen kanssa olivat vasemmistoliiton ja perussuomalaisten ehdokkaat, Nokelainen huomauttaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia