Bachelet toiveikas YK:n naisjärjestön tulevaisuudesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bachelet toiveikas YK:n naisjärjestön tulevaisuudesta

UN Womenin uusi pääjohtaja Michelle Bachelet  painotti konkreettisten tulosten tärkeyttä järjestön ensimmäisessä kokouksessa.

Bacheletin mukaan yhteistyötä tehdään halki YK-järjestelmän. (kuva: YK/ cc 20.)

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin johtokunta piti ensimmäisen kokouksensa 24.1. New Yorkissa. Kokouksessa puhunut UN Womenin pääjohtaja, YK:n alipääsihteeri Michelle Bachelet asetti järjestölle viisi keskeistä prioriteettia: naisten äänen vahvistaminen sekä naisten johtajuuden ja osallistumisen laajentaminen, naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen, naisten osallistumisen edistäminen konfliktienratkaisussa, naisten taloudellinen voimaannuttaminen sekä tasa-arvoasioiden saattaminen keskeisiksi kysymyksiksi päätöksentekoon, suunnitelmiin ja budjettien laatimiseen.

Bacheletin mukaan UN Womenin on keskityttävä muutamaan osa-alueeseen ja saavuttaa näkyviä tuloksia. Muita YK-järjestelmän osia ei tule pitää kilpailijoina, vaan niiden kanssa on tehtävä yhteistyötä. Hän korosti, että UN Womenin tulevan työn on perustuttava aikaisemmille saavutuksille, mutta samalla on pyrittävä parempiin tuloksiin ja osattava ajatella uusin tavoin.

"Olen todellakin tietoinen sekä tuloksista, joita UN Womenilta odotetaan että haasteista, joita tulemme kohtaamaan niihin pyrkiessämme. Tulemme kuitenkin saavuttamaan tavoitteet", hän sanoi.

Työn painopisteen tulee Bacheletin mielestä olla kansallisella tasolla, jotta kentällä olevien naisten tilannetta ja tarpeita ymmärrettäisiin mahdollisimman kattavasti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia