Australian pakolaisleirillä Nauru-saarella "epäinhimilliset olot" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Australian pakolaisleirillä Nauru-saarella "epäinhimilliset olot"

Silminnäkijöiden mukaan Australiasta turvapaikkaa hakevat joutuvat asumaan ala-arvoisissa oloissa Naurun telttakylässä.

Australiasta turvapaikkaa hakevat joutuvat elämään ala-arvoisissa oloissa. Naurussa sijaitsevalla leirillä turvapaikkapäätöstä odottaa 387 miestä, vuotavissa ja ahtaissa teltoissa, sanoo Amnesty International.

"Naurun tilannetta ei voi hyväksyä. Miehien laiton ja mielivaltainen pidättäminen tällaisiin rutiköyhiin oloihin on julmaa, epäinhimillistä ja halventavaa, sanoo järjestön pakolaisasiantuntija Graham Thom.

Järjestön edustajat vierailivat leirillä kolmena päivänä, jona aikana heitä kiellettiin valokuvaamasta leiriä. Thomin mukaan odotusaika leirillä saattaa olla jopa viisi vuotta. Miehet kärsivät järjestön mukaan fyysistä ja henkisistä vaivoista ja ilmapiiri käy yhä ahdistavammaksi kuuman mosuunikauden alkaessa.

Amnesty kehottaa Australian hallitusta lopettamaan välittömästi turvapaikanhakijoiden siirrot Nauruun ja aloittamaan leirillä olevien miesten turvapaikkakäsittelyt välittömästi.

Järjestö kritisoi maan opposition ehdotusta leikata humanitaarisesti maahan otettavien määrää. Järjestö korostaa, että turvapaikan hakeminen on laillinen ihmisoikeus.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia