Anna Politkovskajan salamurhasta tuomio | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Anna Politkovskajan salamurhasta tuomio

Vuonna 2006 murhatun venäläisen toimittajan murhasta on tuomittu ensimmäinen henkilö vankeuteen.

Entinen poliisiviranomainen on tuomittu 11 vuodeksi vankilaan venäläisen toimittaja Anna Politkovskajan murhasta. Viiden muun murhaan osallistuneen henkilön oikeudenkäynnit arvellaan alkavan maaliskuussa, kertoo Amnesty International.

Politkovskaja oli tunnettu ihmisoikeuksia puolustava toimittaja, joka murhattiin kotitalonsa hississä vuonna 2006. Tuomioita poliittiseksi epäillystä murhasta on odotettu vuosia.

Amnesty International on tyytyväinen nyt langetettuun tuomioon, mutta se odottaa yhä murhan takana olevien päätekijöiden nimeämistä ja tuomista oikeuteen. "Olemme kehottaneet syyttäjiä jatkamaan totuuden kaivamista, vaikka se olisi poliittisesti kuinka hankalaa", sanoo järjestön Euroopan ja Keski-Aasian johtaja John Dalhuisen.

Toimittajat ja ihmisoikeuspuolustajat kohtaavat Venäjällä jatkuvasti häirintää ja uhkauksia, sanoo Amnesty. Viime aikaisia rajoituksia ovat olleet myös kunnianloukkauksen uudelleen kriminalisointi sekä "negatiivisen tiedon" levittämistä ehkäisevä lakialoite.

Amnesty International on vaatinut toimittajien ja ihmisoikeuspuolustajien parempaa suojelua ja rajoitusten lopettamista Venäjällä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia