Amnesty: Kuntavaaleissa päätetään väkivallan uhrien tuesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty: Kuntavaaleissa päätetään väkivallan uhrien tuesta

Järjestön kampanja vaatii ehdokkaita sitoutumaan parempiin päätöksiin.

Kunnissa säästetään väkivallan uhrien tukipalveluista, vaikka poliitikot puhuvat niiden lisäämisen puolesta, sanoo Amnesty International. Järjestö vaatii kampanjallaan kuntapoliitikoilta päätöksiä, joilla parannetaan uhrien asemaa ja vähennetään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

"Suomessa tehtyjen tutkimusten mukaan väkivallan kierre olisi katkaistavissa, jos asiantuntevaa apua olisi saatavilla ajoissa, helposti ja tarpeeksi pitkään", sanoo Amnestyn Suomen osaston naisten oikeuksien asiantuntija Pia Puu Oksanen. Hän korostaa, että palveluiden järjestäminen on kuntien vastuulla.

Kunnat ovat viime vuosina säästäneet uhrien palveluista ja useita turvakoteja eri puolilla Suomea on lakkautusuhan alla. Amnestyn mukaan Euroopan neuvoston minimisuositusten mukaan Suomessa pitäisi olla 500 turvakotipaikkaa, kun tällä hetkellä määrä on 123.

Naisiin kohdistunut väkivalta on on viime vuosina ollut kasvussa. Osa kasvaneista luvuista kuitenkin selittyy rikoslain muutoksella, joka velvoittaa poliisin tutkimaan lievätkin väkivaltarikokset lähisuhteissa. Poliisin tietoon tulleet raiskausrikokset puolestaan kasvoivat viidenneksellä viime vuonna.

Amnestyn kampanja kannustaa ehdokkaita ja kuntalaisia irtisanoutumaan naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja vaatimaan kunnilta parempia palveluita.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia