Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija

Ilmoittaja

Punainen Risti

Paikkakunta

Helsinki

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Punainen Risti tuo iloa, ylläpitää toivoa ja vahvistaa luottamusta – tule joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä!

Haemme Suomen Punaisen Ristin keskustoimistolle järjestökehitysyksikköön vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen vuoden 2023 loppuun.

Järjestökehitysyksikkö on yksi Punaisen Ristin kotimaan linjan neljästä yksiköstä. Yksikkömme tehtävä on mahdollistaa kotimaan auttamistoiminnan onnistuminen kehittämällä ja koordinoimalla järjestötoimintaan, vapaaehtoisiin ja paikallisyhdistyksiin (osastot) liittyviä yhteisiä kokonaisuuksia ja prosesseja. Teemoina tämä tarkoittaa mm. vapaaehtoisten rekrytointiin, sitouttamiseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä, vapaaehtoiskoulutusten ja kotimaan hankehallinnon koordinaatiota sekä vapaaehtoisten digitaalisten palveluiden kehittämistä. 

Työtehtävät

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntijana koordinoit Punaisen Ristin vapaaehtoisen polun uudenlaisen konseptoinnin vuoden 2023 aikana. 

Tavoitteenasi tehostetussa vapaaehtoisten polussa on vapaaehtoisten sujuva pääsy mukaan toimintaan ja vapaaehtoisuuden elinkaaren tukeminen. Polun kehityksellä halutaan myös tukea paikallisosastojen kykyä hyödyntää digitaalisia järjestelmiä ja tiedolla johtamisen menetelmiä uusien vapaaehtoisten paikallisessa rekrytoimisessa ja vastaanottamisessa. Vapaaehtoisen polun tulee toimia myös tilanteissa, jossa rekrytoidaan kerrallaan suuria vapaaehtoismääriä. 

Työn keskeisimmät painopisteet ovat: 

  • Tämänhetkisen vapaaehtoisen polun kuvaus 

  • Tehostetun polun konseptin kehittäminen asiantuntijoiden kanssa käyttäjiä kuunnellen. Tehostetussa polussa tulee huomioida yhdenmukaiset prosessit, vapaaehtoisten koulutuksen, perehdytyksen ja tuen sijoittuminen polulle, digitaalisten palveluiden ja järjestelmien hyödyntäminen sekä tiedolla johtamisen menetelmät ja käytännöt 

  • Valtakunnallisesti polun eri vaiheissa vapaaehtoisille lähetettävän keskitetyn viestinnän suunnittelu 

Työsuhde alkaa maaliskuussa 2023 tai sopimuksen mukaan ja kestää vuoden 2023 loppuun. 

Työsuhteen tyyppi: Määräaikainen tehtävä

Odotamme sinulta

Odotamme sinulta kokemusta vapaaehtois- ja järjestötoiminnasta sekä niiden kehityksestä, soveltuvia korkeakouluopintoja, hyvä hallintaa nykypäivän digitaalisista työvälineistä sekä sujuvaa suomen kielen taitoa. Hyvä englannin ja ruotsin kielen taito ovat eduksesi.Työkokemus järjestöistä ja kokemus vastuuvapaaehtoisena tai luottamushenkilönä toimimisesta lasketaan sinulle eduksi. 

Tehtävässä sinua auttaa kokemus toimintaprosessien kehittämisestä ja ymmärrys palvelumuotoilusta. Tehtävä sijoittuu järjestökehitysyksikköön, mutta teet työtä Punaisen Ristin eri yksiköissä, hankkeissa, piireissä ja laitoksissa työskentelevien asiantuntijoiden kanssa. Hyvät yhteistyötaidot ja kyky toimia luontevasti eri yksiköiden ja tasojen välillä ovat tämän takia sinulle tärkeitä.  

Tehtävässä tarvitaan myös laajojen kokonaisuuksien hallintaa, joustavuutta ja oma-aloitteisuutta. Tehtävä edellyttää satunnaista matkustamista kotimaassa. 

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista. 

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkentän ja mahdollisuuden monipuoliseen osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen. Henkilöstökyselyidemme mukaan työntekijämme arvostavat erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut. 

Toimipaikka sijaitsee Helsingissä ja teemme töitä joustavassa hybridityön mallissa. Noudatamme sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta.  

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa järjestökehitysyksikön päällikkö Katriina Kuusela  maanantaina 23.1. kello 12.30–13.30 ja keskiviikkona 26.1. kello 12.30–13.30,  p. 040 546 6458 tai sähköpostitse katriina.kuusela@redcross.fi

Täytä sähköinen hakemuslomake viimeistään sunnuntaina 29.1.2023 

Punainen Risti, keskustoimisto

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.

Hae paikkaa