Kriisi- ja perhetyön kehittäjä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kriisi- ja perhetyön kehittäjä

Ilmoittaja

Punainen Risti

Paikkakunta

Espoo

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Punainen Risti tuo iloa, ylläpitää toivoa ja vahvistaa luottamusta – tule joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä!

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 191 kansallisesta yhdistyksestä. Punainen Risti kuuluu niin Suomessa kuin maailmalla tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin avustusjärjestöihin. Osana Punaisen Ristin kotimaan toimintaa Nuorten turvatalot tarjoavat päivystävää kriisiapua ja psykososiaalista tukea nuorille ja heidän läheisilleen vuoden jokainen päivä, viidellä turvatalolla ja valtakunnallisena verkkoapuna.

Tarjoamme virikkeellisen työympäristön Nuorten turvatalojen monimuotoista toimintaa sekä vastuullisen työn, jossa voi kehittää toimintoja nuorten ja heidän läheistensä hyväksi, yhdessä vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Haemme AMIF-rahoitteiseen yksin maahan tulleiden kokonaisvaltaiseen ja yhteisölliseen tukeen (YTYÄ) keskittyvään hankkeeseen Nuorten turvataloille kahta kriisi- ja perhetyön kehittäjää työsuhteeseen ajalle 1.5.2024–30.09.2026.

Hankkeen pääorganisaationa toimii Helsingin Diakonissalaitos ja Punaisen Ristin Nuorten turvatalot ovat hankkeessa osatoimijana. Lisäksi hankkeessa on yhteistyötahoja.

YTYÄ-hankkeen päämääränä on vahvistaa ilman huoltajaa alaikäisenä maahan tulleiden nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia, mielenterveyttä ja sosiaalisia suhteita.Hankkeessa pilotoidaan ja käytetään aiemmin kehitettyjä malleja sekä toimintatapoja, joissa huomioidaan yksilö-, vertaisryhmä- sekä perhe- ja lähiyhteisötyö. Hankkeen tuloksena mallinnetaan yksin maahan tulleiden nuorten kokonaisvaltainen tuki, jossa huomioidaan nuorten ja heidän läheistensä erilaiset tuen tarpeet sekä eri toimijoiden työskentelytavat.

Työtehtävät

Nuorten turvatalojen kriisi- ja perhetyön kehittäjät toimivat työparina, toteuttavat ja kehittävät itsenäistymisen tuen ja verkkovälitteisen perhe- ja lähiyhteisötyön malleja, vastaten nuorten ja heidän läheistensä tuen tarpeisiin. Hankekumppanit ja muu verkostoyhteistyö yksin maahan tulleiden parissa työskentelevien tahojen kanssa on keskeistä.    

  • Tunnistetaan ilman huoltajaa alaikäisenä maahantulleiden nuorten itsenäistymiseen liittyviä tuen tarpeita ja kehitetään olemassa olevia itsenäistymisen tukimalleja nuorten sekä heidän läheistensä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi.
  • Käyttöönotetaan ja kehitetään perhe- ja lähiyhteisötyötä erilaisissa verkkoympäristöissä.
  • Kehitetään ryhmämuotoisia vertaistuen malleja yhteistyössä vapaaehtoisten ja hankekumppaneiden kanssa.
  • Jalkautetaan toimivia itsenäistymisen tuen sekä perhe- ja lähiyhteisötyön malleja hanketoteuttajille ja yhteistyötahoille sekä tuetaan näiden käytössä.

Nuorten turvatalojen itsenäistymisen tuen sekä perhe- ja lähiyhteisötyön kohderyhmän nuoret ja heidän läheisensä tulevat osin vastaanottokeskusten alaikäisyksiköistä.

Työsuhteen tyyppi: määräaikainen

Odotamme sinulta

Edellytämme kriisi- ja perhetyön kehittäjältä soveltuvaa korkeakoulututkintoa, Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista sekä kokemusta projektiluonteisesta kehittämisestä.

Odotamme innovatiivista otetta kehitystyöhön ja palvelumuotoiluun, verkostotyön taitoja, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä digitaalisten työskentelyalustojen hallintaa. 

Arvostamme kokemusta nuorten ja heidän läheistensä kanssa työskentelystä. Lisäksi tarvitset kykyä innostaa, innostua ja kouluttaa.

Tehtävän hoito edellyttää suomen kielen lisäksi englannin kielen taitoa sekä valmiutta matkustamiseen ja iltatyöhön.   

Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote.

Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme monipuolisen tehtävän, mielenkiintoisen ja laajan työympäristön sekä mahdollisuuden monialaiseen osaamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen.

Hanketyöntekijät saavat tutkimusnäyttöön pohjaavan Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmäkoulutuksen, joka suunnataan yksin tulleiden nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille nuorten tukemiseksi. Lisäksi hankkeessa vahvistetaan hanketyöntekijöiden traumainformoidun työskentelytavan käyttöä.

Henkilöstökyselyidemme mukaan työntekijämme arvostavat erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme. Pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut.  

Esihenkilösi toimipiste on Länsi-Uudenmaan Nuorten turvatalolla Leppävaarassa, mutta teet töitä sopimuksen mukaisesti monipaikkaisesti ja myös välillä etätyönä.

Palkkauksessa ja työehdoissa noudatamme Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. 

Työsuhde alkaa 1.5.2024 tai sopimuksen mukaan.   

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Anne-Maria Pitkänen, perhe- ja lähiyhteisötyön asiantuntija, torstaina 4.4. klo.13:00–15:00 ja maanantaina 8.4. klo. 09:00–11:00 p. +358 40 757 6276

Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 15.4.2024. 

Punainen Risti, Nuorten turvatalot

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.

Röda Korset, De ungas skyddshus

Finlands Röda Kors hjälper dem i störst nöd i hemlandet och utomlands då katastrofer och olyckor sker, samt utbildar i att förbereda sig för dem. Vi uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och att ta hand om varandra.

På Röda Korset arbetar experter och professionella i många branscher med en mångfald arbets- och utbildningsbakgrund – både runt om i landet och globalt.

Vår personal uppskattar särskilt vårt meningsfulla och inspirerande arbete, samt jämställda arbetsgemenskap, där vi stöder varandra.

Hae paikkaa