Työpaikat

Koulutussuunnittelija

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

RKI on vuonna 1981 perustettu sitoutumaton rauhankasvatusjärjestö. Kohderyhmämme ovat nuorisotyöntekijät, opettajat ja muut kasvattajat. Työmme keskittyy Suomeen, mutta meillä on useita kansainvälisiä hankkeita pääosin eurooppalaisten kumppaniemme kanssa.

Etsimme katsomusdialogista ja ennakkoluulojen käsittelystä nuorisotyöntekijöiden ja nuorten kanssa kiinnostunutta ammattilaista koulutussuunnittelijan määräaikaiseen tehtävään. Työ alkaa 16.3. tai mahdollisimman pian ja kestää 31.1.2021 saakka. Koulutussuunnittelijan pääasiallisena tehtävänä on nuorisotyöntekijöille (järjestöt ja kunnat) ja järjestöjen vapaaehtoisille suunnattujen koulutuskokonaisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen. Lisäksi työhön liittyy hankkeen hallinnointiin liittyviä tehtäviä. Työn tavoitteena on tuottaa nuorisokentän toimijoille katsomuksia ja ennakkoluuloja käsittelevän dialogin ohjaajakoulutus ja sen oheismateriaali, sekä järjestää kasvattajille ja nuorille suunnattuja työpajoja. Lisäksi koulutusten sisällöt voivat liittyä esim. yhdenvertaisuuden, antirasismin ja moninaisuuden teemoihin.

Pienen järjestön todellisuuteemme kuuluu työnkuvien laaja-alaisuus ja vaihtelevuus. Tukenasi työssäsi sinulla on RKI:n innostava, moninainen ja pedagogisesti osaava työyhteisö. Työ sisältää useita matkapäiviä kuukaudessa sekä vähäisessä määrin ilta- ja viikonlopputöitä. Työaika määräytyy yksityisen opetusalan TES:n mukaisesti.

Edellytämme:

 • Kouluttajakokemusta osallisuutta ja yhdenvertaisuutta tukevalla työotteella
 • Dialogitaitoja (esim. katsomusdialogin tai ennakkoluuloja käsittelevän dialogin suunnittelu- ja fasilitointiosaaminen)   
 • Kokemusta nuorten tai nuorisoalan ammattilaisten kanssa työskentelystä
 • Hyviä viestintätaitoja ja mm. kykyä tuottaa selkeää materiaalia 
 • Hyviä tiimityöskentelytaitoja
 • Kykyä tunnistaa ja huomioida työssä yhteiskunnalliset valtarakenteet, normit ja erilaiset toimintakulttuurit
 • Sitoutumista rasisminvastaisuuteen ja ihmisarvon jakamattomuuteen kaikissa tilanteissa sekä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä työotetta

Arvostamme esimerkiksi osaamista ja kokemusta seuraavista aiheista: 

 • Aktiivista ja oma-aloitteista työotetta
 • Monipuolista kielitaitoa (erityisesti yleisempien Suomessa puhuttujen vähemmistökielien osaamista)
 • Kykyä hahmottaa erilaisten kohderyhmien tarpeita (esim. koulutusten ja materiaalien tuotannossa)
 • Kokemusta hankkeisiin liittyvästä hallinnointi- ja koordinointityöstä
 • Kokemusta ja osaamista mediakasvatuksesta 
 • Kokemusta rakentavan kumppani- ja sidosryhmäyhteistyön koordinoinnista
 • Soveltuvaa tutkintoa ja monipuolista työkokemusta
 • Kiinnostusta kehittää järjestömme koulutustoimintaa

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolia olevia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Tarjoamme innostavan työyhteisön ja katsauksen suomalaiseen ja eurooppalaiseen rauhantyöhön sekä mahdollisuuden oppia ja luoda uutta kanssamme.  Työotteemme on rohkea, anti-rasistinen ja kansainvälinen. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kalliossa. Työstä maksettava palkka on 2 700 euroa / kk. Lisätietoja tehtävästä ja tiedustelut: johtava asiantuntija Saara Nykänen +358 50 325 2012 ke 12.2. klo 9–10.30 ja pe 14.2. klo 13–14.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelo viimeistään 16.2.2020 sähköpostitse osoitteeseen saara.nykanen(at)rauhankasvatus.fi. Otsikoi viestisi “Hakemus koulutussuunnittelija” ja sukunimesi. Haastattelut järjestetään 27.2. klo 9–13 välisenä aikana.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.